Νέα – Εκδηλώσεις του Συλλόγου Αποφοίτων

Αγαπητά μας μέλη , φίλες και φίλοι του Συλλόγου

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017  σε μια όμορφη δεξίωση στον αύλειο χώρο του Σχολείου μας και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου  στην Καθολική Εκκλησία του Βόλου αποχαιρετίσαμε μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης την Soeur Blandine και την Soeur Catherine οι οποίες αναχώρησαν για την Αθήνα μετά από παραμονή 30 ετών για τη Soeur Catherine και 37 ετών για τη Soeur Blandine στην πόλη μας και στο Σχολείο μας. Ευχηθήκαμε να έχουν υγεία και δύναμη να συνεχίσουν το έργο τους που με τόση συνέπεια και αγάπη επιτέλεσαν κοντά μας τόσα χρόνια.

Τη διεύθυνση της Σχολής αναλαμβάνει η Σεβαστή Αδελφή Soeur Alberta συνεπικουρούμενη από την Σεβαστή Soeur Victoria. Ο Σύλλογός μας θα σταθεί δίπλα στις Αδελφές που ήρθαν από την Αθήνα και θα βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο το εκπαιδευτικό έργο του Σχολείου μας όπως το έχει πράξει όλα τα χρόνια από την ίδρυσή του μέχρι τώρα.

Φθάνοντας το φθινόπωρο ετοιμάσαμε το πρώτο μας πρόγραμμα της νέας σχολικής χρονιάς , το οποίο πιστεύουμε πως θα σας αρέσει και θα χαρούμε να ξαναβρεθούμε και να σας δούμε στις εκδηλώσεις τουΣυλλόγου μας.

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 θα επισκεφθούμε, με την πραγματοποίηση μιας μονοήμερης εκδρομής, 12 χιλιόμετρα δυτικά της Καρδίτσας, τον καλύτερα διατηρημένο αρχαϊκό μνημειακό ναό του Απόλλωνα στη Θεσσαλία, με συνοδό μας τον αρχαιολόγο κο  Χαράλαμπο Ιντζεσίλογλου. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Μουσείο όπου εκτίθεται το χάλκινο λατρευτικό άγαλμα του Απόλλωνα και όλα τα ευρήματα του ναού.Μετά το Μουσείο θα γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο της περιοχής και θα επιστρέψουμε στο Βόλο μετά και από ένα καφέ σε όμορφη τοποθεσία. Πληροφορίες κρατήσεις έγκαιρα μέχρι 19 Οκτωβρίου στα τηλ 24210 35921, 6944685804 κα Κουτσούκου.

Στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ» θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κώστα Λούλη «Η Επιβίωση της Ελλάδας>> τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 7.30μμ Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου.

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου και ο Σύλλογος των Αποφοίτων διοργανώνουν στην Λέσχη της Εξωραϊστικής Βόλου στις 9.00μμ μουσική βραδιά για να ανοίξουμε όλοι μαζί το πρώτο μπουκάλι της σοδειάς του Beaujolais  nouveau 2017 ακολουθώντας τη γαλλική παράδοση. Σας περιμένουμε  όλες και όλους (μπουφές – κρασί).

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου στις 7.30 ο ιατρός κ. Θοδωρής Μπουγάς , μικροβιολόγος θα μιλήσει με θέμα «Ιλαρά: η επανεμφάνιση ενός ξεχασμένου λοιμώδους νοσήματος» και ο ιατρός κ. Δημήτρης Γεωργαντζής, μαιευτήρας – γυναικολόγος θα μιλήσει με θέμα «Όλα όσα θέλατε να ρωτήσετε για τον ιό HPV, τα εμβόλια και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας».

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 συμμετέχουμε στο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του Σχολείου τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν σε ιδρύματα της πόλης, φιλανθρωπικές οργανώσεις και άπορες οικογένειες ώρα 13.00 – 15.30 στο χώρο του Σχολείου όπως κάθε χρόνο.

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου στις 7.00 μμ η κ. Φαίη Τζανετουλάκου – Τσιώλη, ιστορικός τέχνης, θα μιλήσει με θέμα «Ντοκουμέντα 14 – η μεγαλύτερη έκθεση τέχνης στην Αθήνα». Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον C.

Στις 15 και 16 Δεκεμβρίου διοργανώνουμε διήμερη πολιτιστική εκδρομή στην χριστουγεννιάτικη Αθήνα για να παρακολουθήσουμε το μπαλέτο «Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ», στην νέα Εθνική Λυρική Σκηνή στο κέντρο πολιτισμού Στ. Νιάρχος. Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη στο εκπτωτικό χωριό MCARTHURεπίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλη, επίσκεψη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη για την έκθεση Γ. Σεφέρη και παρακολούθηση προβολής στο Πλανητάριο με τίτλο «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ». Διαμονή στο HOTELDIVANIACROPOLIS5*. Η εκδρομή πραγματοποιείται με το πρακτορείο ARTOFTRAVEL- Μίνα Τελκή – Αλμυρός τηλ 2422029710. Πληροφορίες και κρατήσεις στο εν λόγω πρακτορείο και στην κ. Α. Κουτσούκου τηλ 6944685804 και κ. Φ. Ζημέρη τηλ 6944410944.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας θα κόψουμε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 στις 7.00 στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ». Θα είναι μια ευχάριστη βραδιά με μουσική και τραγούδι.

Η  Πρόεδρος                                                                         Η Γραμματέας