1949-1979 Ελληνογαλλικό Γυμνάσιο Θηλέων Βόλου

Ο Σύλλογος Αποφοίτων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Σχολείου διοργάνωσαν Ημερίδα – Αφιέρωμα στα

110 χρόνια της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου  Άγιος Ιωσήφ  και στο Ελληνογαλλικό Γυμνάσιο  την Τετάρτη  5 Νοεμβρίου 2014.

Ομιλητές ήταν:

 ο κ. Χ. Χαρίτος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  ο Δρ. Α. Αδαμαντιάδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αμερικής, Σύμβουλος Παγκόσμιας Τράπεζας, η κ. Κλ. Συνοδινού, Ψυχαναλύτρια, Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου,   ο κ. Ι. Πατρίκος, Λυκειάρχης, τ. καθηγητής του Ελληνογαλλικού Γυμνασίου και η κ. Μ. Φλετορίδου, Επίτιμη Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής γλώσσας.

 Το συντονισμό είχε η κ. Μαίρη Γαβαλά, πρώτη πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων . Καλωσόρισμα απηύθυνε στους προσκεκλημένους – κυρίως παλιές μαθήτριες- η Αδελφή Αλμπέρτα Στεφάνου, Έπαρχος των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως Ελλάδος, Βουλγαρίας και Κύπρου.

Χαιρετισμό απηύθυναν η κ. Ιουλία Νησιώτη – Μαντέλου, τ. πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων και η κ. Ζέτα Μακρή, απόφοιτος της Σχολής με επιστολή που απέστειλε. Την εκδήλωση έκλεισε η κ. Άρτεμις Χατζηγεωργίου-Κουτσούκου, πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων.

Ολοι οι παρευρισκόμενοι παρέμειναν και παρακολούθησαν την εκδήλωση σε ατμόσφαιρα νοσταλγίας, αγάπης, αναγνώρισης της προσφοράς του Σχολείου, με πολλές ευχές το έργο αυτό να συνεχιστεί από το Δημοτικό Σχολείο  Άγιος Ιωσήφ  Βόλου.