ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2015-2016

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016 :

Από 15 Σεπτεμβρίου 2015 και μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2015 :

– Ο Σύλλογος προσέφερε στους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου λευκά μπλουζάκια με το λογότυπο του σχολείου.

– Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγιεινής Διατροφής προσφορά μήλων Πηλίου στους μαθητές του σχολείου.

– Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή σε Δελφούς – Αράχωβα – Ιτέα – Γαλαξίδι. Επίσκεψη στο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (Vagonetto).

– Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

– Συνάντηση γνωριμίας γονέων και μαθητών της Α΄ τάξης του σχολείου σε παιδότοπο.

– Διάθεση εκπτωτικών καρτών για συμμετοχή των μαθητών του σχολείου στο «Μαγικό Χωριό του Άι Βασίλη». – Ενεργή συμμετοχή του συλλόγου στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου με τραγούδια των μαθητών της Γ΄ τάξης υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού του σχολείου, μουσικού Σοφίας Καγιά.

– Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου τρίωρη ενημερωτική εκδήλωση και πρακτική στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης στις «Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση» από το γονέα μαθητών του σχολείου κ. Νίκο Πιλάτο και από τον κ. Χρήστο Ζούμπο, εκπαιδευτές Πρώτων Βοηθειών της σχολής «Zumbosub».

– Ενεργή συμμετοχή στη Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά (Bazaar) του σχολείου που πραγματοποιείται κάθε χρονιά στην αυλή του.

-Προσφορά χριστουγεννιάτικου Face Painting στους μικρούς μαθητές.

Από 1 Ιανουαρίου 2015 έως 15 Ιουνίου 2016 :

– Πρωτοχρονιάτικη κοπή πίτας του συλλόγου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

– Εκδήλωση – πάρτυ για τους γονείς του σχολείου στο coffee bar «DA LESTE».

-Αποκριάτικη εκδήλωση – πάρτυ για μικρούς και μεγάλους στο «Domotel Xenia Volos».

– Με αφορμή την ημέρα εορτασμού της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και την ημέρα κατά του ηλεκτρονικού εκφοβισμού και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Σχολείου ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με ομιλητές τους κ. Βασίλειο Καραίσκο, Διευθυντή Ασφαλείας Μαγνησίας και κ. Γεώργιο Ντιζέ, Υποδιευθυντή Ασφαλείας Μαγνησίας.

-Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή-Φυσικής Ιστορίας, στο «Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο». Παρακολούθηση παράστασης «Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας».

– Ενημερωτική εκδήλωση – ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με θέμα «Βρογχικό Άσθμα-Αλλεργία» – «Λοιμώξεις του Αναπνευστικού Συστήματος» με ομιλητές τους ιατρούς πνευμονολόγους κ.

Κωνσταντίνο Χρήστου και κ. Γεώργιο Καπότση.

– Συμμετοχή ομάδας μαθητών στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών-Μαθητριών Θεσσαλίας στη Λάρισα.

– Σε συνεργασία με τους γονείς οικονομική συνδρομή στη διοργάνωση του 1ου αγώνα δρόμου προσφοράς των Ελληνογαλλικών Σχολείων στο πλαίσιο προσφοράς προς το συνάνθρωπο και στήριξης του έργου των φιλανθρωπικών οργανώσεων «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» και «CARITAS».

– Ενημερωτική εκδήλωση – ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με θέματα «Βασικές αρχές και ορισμοί των Πρώτων Βοηθειών», «Πρωτοβάθμια φροντίδα», «Δευτεροβάθμια φροντίδα» με τους εκπαιδευτές κ. Νικόλαο Πιλάτο και κ. Χρήστο Ζούμπο. Επίδειξη στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και στην απόφραξη αεραγωγού από ξένο σώμα.

– Μαθήματα «σκακιστικής» από τον εκπαιδευτή σκακιστή κ. Μιχάλη Αγγελή.

– Αγορά εξοπλισμού σκακιού (σκακιέρες, τάπητες σκακιού).

-Απονομή στους μαθητές βεβαίωσης παρακολούθησης μαθημάτων «σκακιστικής».

– Μαθήματα «Εκπαιδευτικής Ρομποτικής» από το γονέα μαθητών του σχολείου, Μηχανολόγο Μηχανικό-εκπαιδευτικό Αθανάσιο Γκίκα.

-Αγορά εξοπλισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (τρία πακέτα Lego We Do 2.0 και ένα πακέτο Mindstorms EV

3).

– Απονομή στους μαθητές βεβαίωσης παρακολούθησης μαθημάτων «εκπαιδευτικής ρομποτικής».

– Μαγνητοσκόπηση των εορτών όλων των τάξεων του σχολείου που πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

– Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση – πάρτυ για τους γονείς του σχολείου στο «Yacht Club at Domotel Xenia Volos».

– Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση αποφοίτησης στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου στο «Domotel Xenia Volos», όπου μοιράστηκε λεύκωμα αποφοίτων με φωτογραφίες των μαθητών από τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ», εμπλουτισμένο με σκέψεις των εκπαιδευτικών, της Διεύθυνσης του Σχολείου και της Σχολής καθώς και των μαθητών.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, στο πλαίσιο συνέχισης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων προτίθεται να συνεχίσει στη νέα σχολική χρονιά (2016-2017) για τα παιδιά μας τα μαθήματα της σκακιστικής καθώς και της εκπαιδευτιικής ρομποτικής. Τα μαθήματα της εκπαιδευτικής ρομποτικής θα απευθύνονται σε παιδιά τρίτης τάξης και μεγαλύτερα και θα γίνονται σε χώρο – αίθουσα του σχολείου. Η ώρα και ημέρα των μαθημάτων θα οριστεί σε συνάρτηση με τον αριθμό των ενδιαφερομένων, τις υποχρεώσεις του σχολείου και των εκπαιδευτών. Για την καλύτερη οργάνωση της δραστηριότητας παρακαλούμε να μας γνωρίσετε το αρχικό σας ενδιαφέρον έως τις 30 Ιουνίου στο mail του Συλλόγου: st.joseph.sgk@gmail.com. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες του.

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου