Τα όρια, σύμμαχός μας, ώστε να γίνουν τα παιδιά περισσότερο ανεξάρτητα και αυτόνομα

Πασχαλινές ευχές από τα παιδιά

«Τα όρια, σύμμαχός μας, ώστε να γίνουν τα παιδιά περισσότερο ανεξάρτητα και αυτόνομα» είναι το θέμα που προσέγγισαν γονείς και εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας, με εισηγήτρια την ψυχολόγο MSc του σχολείου μας κ. Χρύσα Λεϊμονή.

Τα όρια, ο τρόπος με τον οποίο γίνονται ευδιάκριτα και κατανοητά από τα παιδιά σταδιακά από την ηλικία των δυο ετών, η ετοιμότητα του γονέα να βοηθήσει το παιδί του να καταλάβει τα όρια, τα οφέλη που αποκομίζει από αυτά, η αναγκαιότητα της τήρησής τους για την ομαλή πορεία και ένταξη του παιδιού σε κάθε κοινωνική ομάδα, είναι κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν.

Πολλά τα ερωτήματα, έντονοι προβληματισμοί για τη σταδιακή κατανόηση των ορίων από τα παιδιά με τη λογική, χωρίς να τους δημιουργηθεί πίεση που θα τα οδηγήσει στην άρνησή τους μεγαλώνοντας.

Σε όλα τα ερωτήματα οι απαντήσεις δίνονται με πολλή αγάπη, υπομονή μέσα από τη μοναδική σχέση που χτίζεται σε κάθε οικογένεια, με την προϋπόθεση ο γονέας να συζητά με το παιδί του και να το βοηθά να αντιλαμβάνεται, να εκφράζει και τελικά να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του.