Τριήμερη φιλοξενία Γάλλων μαθητών με προγράμμα ERASMUS+

Το Σχολείο μας υποδέχτηκε το Δημοτικό Σχολείο EPPU Puits Picard  από την πόλη Caen  της Νορμανδίας στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+  που αφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες . Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σκοπό να  φέρει τους δύο λαούς πιο κοντά  μέσα από  το πνεύμα  του ολυμπισμού και της  αθλητικής άμιλλας, να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την τοπική ιστορία και πολιτισμό και να ενωθούν τα παιδιά με βαθιούς φιλικούς δεσμούς.

Η κινητικότητα των μαθητών πραγματοποιήθηκε από τις  4 έως τις 7/4/2022   

Η διευθύντρια του Σχολείου κ. Σοφία Τσαρδακά , οι εκπαιδευτικοί  κ. Αθανασία Ελευθερούλη , Μερόπη Σταμοπούλου, Ένη Ζήτρα, Βαλεντίνα Ποδιά ,Μίρο Γκουζ και Έλενα Μπακαλέξη και οι μαθητές της ΣΤ και Ε τάξης υποδέχτηκαν  θερμά τους 16 μαθητές και 3  εκπαιδευτικούς . Στη συνέχεια  επισκέφθηκαν τον αθλητικό χώρο Όλγα Βασδέκη όπου  διεξήχθησαν δύο αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ και η μέρα έκλεισε με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς που μάγεψαν τους φιλοξενούμενους . Μετά την  επιστροφή στο σχολείο προσφέρθηκε  μεσημεριανό γεύμα με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών και γονέων των μαθητών .

Την επομένη επισκέφτηκαν το Δημαρχείο της πόλης μας όπου έγιναν δεκτοί από τον κ. Μπέο και την κ. Κότογλου. Οι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν όταν ξεναγήθηκαν και  κάθισαν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ενώ  ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών. Αργότερα στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδας  έκαναν αναπαράσταση της Αφής της ολυμπιακής φλόγας στα γαλλικά και ελληνικά και ακολούθησε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Διμηνίου.

Την τελευταία μέρα η αντιπροσωπεία  των Γάλλων μαθητών επισκέφτηκε την Μακρινίτσα και την Πορταριά. Περιηγήθηκαν στα γραφικά καλντερίμια,  δοκίμασαν παραδοσιακά γλυκά και εντυπωσιάστηκαν από τη ομορφιά των Πηλιορείτικων χωριών. Το μεσημέρι της Πέμπτης παρατέθηκε αποχαιρετιστήριο γεύμα από τον δήμαρχο κ. Μπέο. Όλοι οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους για την ελληνική φιλοξενία , ανανεώνοντας το ραντεβού με τους μικρούς Έλληνες μαθητές για τις 28 Μαΐου που με τη σειρά τους θα επισκεφτούν την περιοχή της Νορμανδίας.