Το Ημερολόγιο του 2021 των σχολείων μας

Μ’ένα ταξίδι στην ιστορία εύχονται «Καλή χρονιά» οι μαθητές και οι μαθήτριες των τριών Σχολείων του Αγίου Ιωσήφ στην Ελλάδα με την ευκαιρία της ανατολής του επετειακού έτους 2021 και της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821

Τα τρία Σχολεία SJA προχώρησαν στην έκδοση του επιτραπέζιου  ημερολογίου τους  που από το εξώφυλλό του δηλώνει το ιδιαίτερο στίγμα αυτής της χρονιάς. Περιλαμβάνει πίνακες/εικόνες με  σημαντικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης,  πρωταγωνιστές της Εθνεγερσίας και λάβαρα του Αγώνα.

Παράλληλα κάθε πίνακας/εικόνα  στο Ημερολόγιο συνοδεύεται από ηχητικό ντοκουμέντο που μπορεί κανείς να ακούσει σκανάροντας με τη βοήθεια του κινητού του τον QR κώδικα.

Οι ηχογραφήσεις προέρχονται από μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων  των τριών  Σχολείων, οι οποίοι ενεπλάκησαν ενεργά στη δημιουργία του ημερολογίου συνδυάζοντας την Ιστορία και την Τέχνη με τα πολύτιμα ψηφιακά εργαλεία των ΤΠΕ.

Μάλιστα το Ημερολόγιο αυτό, ως έντυπη δημιουργία των σχολείων SJA, καταχωρήθηκε   στην πλατφόρμα/ημερολόγιο των επετειακών δράσεων που έχει δημιουργήσει η Εθνική Επιτροπή για το 1821 προκειμένου να προβάλει πανελλαδικά αυτές τις δράσεις.