Το 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών

Στο 1ο Πανθεσσαλικό Μαθητικό e-Συνέδριο, που έλαβε χώρα στις 14-15 Μαΐου 2021 με θέμα: `Το 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών` είχαν τη χαρά και τιμή να συμμετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ` τάξης του Σχολείου μας!

Το Μαθητικό Συνέδριο διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Θεσσαλίας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας-Κισσάβου, Μακρινίτσας, Μουζακίου, Περτουλίου-Τρικκαίων.
Οι μαθητές/τριες του τμήματος Στ1 συμμετείχαν στη 2η θεματική ενότητα `Αγωνιστές της Επανάστασης του 1821: Λαϊκοί, Κληρικοί και Φιλέλληνες` με το βίντεο `Οι αγωνίστριες του 1821`. Πρόκειται για διασκευή μέσω δραματοποίησης του βιβλίου `Αγωνίστριες του 1821` των εκπαιδευτικών-συγγραφέων του Σχολείου μας Α. Ελευθερούλη και Ε. Νταβλαμάνου. Σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση παρουσιάστηκε η ζωή και η δράση άγνωστων πλην όλων σπουδαίων γυναικών κατά τη διάρκεια της Επανάστασης.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Στ2 συμμετείχαν επίσης στην 2η θεματική ενότητα Αγωνιστές της Επανάστασης του 1821: Λαϊκοί, Κληρικοί και Φιλέλληνες με το βίντεο Γράμμα σ έναν ήρωα του 21 – Μόνο να γράφω τ όνομά σου. Έχοντας μελετήσει οι μαθητές και οι μαθήτριες πολλές εκφάνσεις από τη ζωή των ηρώων του 21 σκέφτηκαν να επικοινωνήσουν μαζί τους γράφοντάς τους ένα γράμμα! Κάθε παιδί απευθύνεται σε ήρωα της επιλογής του, εκφράζει τον θαυμασμό του, μοιράζεται προβληματισμούς και σχολιάζει θετικά και αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα του, υιοθετώντας έτσι μια κριτική στάση απέναντι σε πρόσωπα και συνθήκες.
Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά της ΣΤ τάξης, στις εκπαιδευτικούς της Στ κ.Γκόγκα, κ.Γκαβανίδου που είχαν την ιδέα για τη συμμετοχή και ενέπνευσαν τα παιδιά, στις κ. Ελευθερούλη, κ. Νταβλαμάνου και κ. Σταμοπούλου για την βοήθεια στην οργάνωση και υλοποίηση της ιδέας, αλλά και στους γονείς των παιδιών που στήριξαν το όλο εγχείρημα!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και θερμά συγχαρητήρια στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ Θεσσαλίας και σε όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν στη δημιουργία και οργάνωση του 1ου Πανθεσσαλικού Μαθητικού e-Συνεδρίου τόσο για την ιδέα, την οργάνωση σε τεχνολογικό επίπεδο, αλλά και τον συντονισμό από όλους όσοι συμμετείχαν στο Προεδρείο αυτές τις δύο πολύ πλούσιες και διαφορετικές ημέρες!