Τα δώρα της Παπλωματούς από την Γ τάξη

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου , οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Γ’ τάξης με τις δασκάλες τους κ.Ριέλα Γκαβανίδου και κ.Βαλεντίνα Ποδιά παρουσίασαν μια διασκευή του παραμυθιού «Τα δώρα της Παπλωματούς». Όλοι οι προσκεκλημένοι, γονείς και φίλοι, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από τα παιδιά μια ιστορία που μιλάει για την αξία της γενναιοδωρίας και την ομορφιά της προσφοράς. Μια ιστορία που μέσα στη μαγευτική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων ξετυλίγει το βαθύτερο νόημα της καλοσύνης και της αγάπης, που με τον τρόπο του Σεφέρη «κόβει τον καιρό μονοκόμματα στα δυο και τον αποσβολώνει». Η αγάπη, ειδικά στις μέρες μας, είναι δυσεύρετη, γιατί προϋποθέτει απάρνηση του «εγώ», όχι ακατόρθωτη.

Αυτό συνειδητοποιεί ο βασιλιάς, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, που ζει ανάμεσα σε αμέτρητα δώρα και, όμως, αναζητεί το χαμόγελό του.

Η παπλωματού κατάφερε να του διδάξει την τέχνη της ευτυχίας, την τέχνη να δίνεις αγάπη! Έμαθε στο βασιλιά τι σημαίνει να προσφέρεις, τι σημαίνει να μοιράζεσαι! Κι εκείνος κατάλαβε το νόημα των Χριστουγέννων και παρακίνησε κι όλους τους θεατές να το καταλάβουν!

Οι μικροί μαθητές κατάφεραν να κάνουν όλους να αναλογιστούν πόσο αξίζουμε ένα μικρό κομμάτι ύφασμα στο πάπλωμα της αγάπης, της αγάπης που « τα Χριστούγεννα σημαίνουν…»