ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΓ.ΙΩΣΗΦ 2 ΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 13 – 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η μέρα. Δευτέρα 13/11 ΒΟΛΟΣ -ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΤΕΧΝΙΑΣ

Συγκέντρωση για αναχώρηση στις 07.00 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου. Στις 06.45 το πούλμαν θα περάσει και θα σταθεί για λίγο στην Κουμουνδούρου με Δημητριάδος για όσους εξυπηρετούνται από κει..

Μετά από δύο υποχρεωτικές στάσεις καθ οδόν,θα φτάσουμε στα Γιάννενα. Επειδή δεν μπορούμε ακόμη να κάνουμε check in στο ξενοδοχείο, θα επισκεφτούμε πρώτα το μουσείο Αργυροτεχνίας του πολιτιστικού ομίλου Πειραιώς, που βρίσκεται μέσα στο κάστρο των Ιωαννίνων Ιτς Καλέ. Μετά την επίσκεψη του μουσείου θα έχουμε λίγο χρόνο ελεύθερο στο κέντρο της πόλης για γεύμα στα μεζεδοπωλεία στους δρόμους γύρω από το κάστρο (έξοδα ατομικά). Στη συνέχεια θα πάμε στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας για ξεκούραση.

Νωρίς το απόγευμα θα κατέβουμε με το πούλμαν στο κέντρο όπου προαιρετικά μπορείτε να πάρετε το καραβάκι για να επισκεφτείτε το νησάκι, το μοναδικό λιμναίο νησί που είναι κατοικήσιμο. Εκεί θα κάνετε βόλτες στα γραφικά δρομάκια και θα δείτε το σπίτι μουσείο του Αλή Πασά.

Συνάντηση με το πούλμαν σε ώρα που θα ορισθεί και επιστροφή στο ξενοδοχείο GRAND SERAI  5* για το δείπνο μας (19.30 – 21.30). Διανυκτέρευση.

2η μέρα. Τρίτη 14/11  ΓΙΑΝΝΕΝΑ- ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ- ΜΕΤΣΟΒΟ- ΒΟΛΟΣ

Μετά το πλούσιο πρωινό, στις 11.00 κάνουμε check out και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο με τις αποσκευές μας. Το πούλμαν θα μας αφήσει στο κέντρο δίπλα στο κάστρο και την λίμνη. Ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες φωτογραφίες στον όμορφο παραλίμνιο δρόμο, για καφέ στους γύρω πεζόδρομους με τις καφετέριες ή για αγορές των διάσημων γιαννιώτικων σιροπιαστών. Επίσης, μπορείτε να πάτε εκ νέου ή όσοι δεν πήγαν την προηγούμενη μέρα, στο νησάκι.

Γεύμα (έξοδα ατομικά) και συνάντηση με το πούλμαν στις 15.00 ακριβώς. Θα πάμε στην περιοχή Μπιζανίου 20 ΄από τα Γιάννενα όπου εκεί θα επισκεφτούμε το Ιστορικό Μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη με θέματα από την Ελληνική Ιστορία. Έχουμε ραντεβού στις 15.30 γιατί στις 16.00 κλείνει.

Αναχώρηση και πρώτη μας στάση στο πανέμορφο Μέτσοβο (αν το επιτρέπει ο καιρός) όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο περίπου 1 ώρα.

Μετά και την δεύτερη στάση μας στην Καλαμπάκα, θα φτάσουμε στον Βόλο το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ    140 ευρώ

                                           

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

– Ολες οι μεταφορές με πολυτελές πούλμαν

– 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο GRAND SERAI  5*

– 1 πρωινό

– 1 δείπνο στο ξενοδοχείο

– Συνοδός εκδρομής η ταμίας του συλλόγου Φίλα Ζημέρη

– Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Εισιτήριο στο μουσείο αργυροτεχνίας  2 ευρώ (τιμή γκρούπ) για τους εκπαιδευτικούς η είσοδος είναι δωρεάν δείχνοντας την σχετική κάρτα τους.

 Εισιτήριο στο ιστορικό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων  3 ευρώ (τιμή συλλόγων)

Φόρος Διαμονής 4 ευρώ ανά δωμάτιο και ανά διανυκτέρευση.