Ρεσιτάλ για τη Γαλλοφωνία

Ρεσιτάλ γαι την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας δόθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, στο  Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας .

Τίτλος του φεστιβάλ: LES ENFANTS DU SIECLE με τη Μαριάντζελα Χατζησταματίου, υψίφωνο και τη Νεκταρία Παπαδημητρίου στο πιάνο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  σχολείων του Βόλου που απήγγειλαν   ποιήματα  Γάλλων ποιητών της Belle Epoque στα γαλλικά και στα ελληνικά.

Το σχολείο μας συμμετείχε με το ποιήμα  Sous le pont Mirabeau  του  Guillaume Apollinaire που απήγγειλαν οι μαθητές της Στ τάξης: Κορίνα Βενέτη, Ολυμπία Παπαγιάννη, Παναγιώτα Φιλοσόγλου,Αγγελική Τσιουβάκα και Διονύσης – Έκτορας Βούλγαρης.

Παράλληλα , στο φουαγιέ του θεάτρου, εκτέθηκαν έργα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα : “Πώς φαντάζομαι τον εαυτό μου στο Παρίσι σα φοιτητή, εργαζόμενο ή τουρίστα”.

Ο μαθητής της Δ τάξης Άγγελος Μαργαρίτης έλαβε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν:

ο κ.Ρολάνδος Φίσερ, Επίτιμος Πρόξενος της Γαλλίας στο Βόλο, ο Σύλλογος Καθηγητών γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας Ν. Μαγνησίας, ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου, η Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου Άγιος Ιωσήφ και ο Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου  Άγιος Ιωσήφ