Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού- Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, 24 Σεπτεμβρίου 2021
«Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά» ήταν το σύνθημα της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.
Με παιχνίδια σκυταλοδρομίας, αγώνες, ασκήσεις που συνδυάζουν την κίνηση και τη χαρά οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας συμμετείχαν στην ξεχωριστή αυτή ημέρα με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ.Γκουζ και κ.Μπακαλέξη.
Τα παιδιά θυμήθηκαν κανόνες αγαπημένων αθλημάτων, συμμετείχαν σε ασκήσεις ακολουθώντας με προθυμία τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, γνώρισαν ρυθμούς Ευρωπαϊκών και Ελληνικών χορών και ακολούθησαν με ενθουσιασμό τα βήματά τους. Η ανταπόκριση των παιδιών σε κάθε δραστηριότητα ήταν αυθόρμητη και μεταδοτική!
Μέσα από τις παιγνιώδεις δραστηριότητες είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη σημασία της προσπάθειας, την αξία της συμμετοχής, τον ενθουσιασμό στον οποίο οδηγεί η νίκη. Προβληματίστηκαν επίσης για το πόσο σημαντικό είναι να μπορεί ο κάθε αθλητής και η κάθε αθλήτρια να εντοπίζει τα λάθη του, να μαθαίνει από αυτά και να διαχειρίζεται την ήττα του/της.
Συνομίλησαν με τους δασκάλους τους για το ομαδικό πνεύμα, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό του συμπαίκτη, την ευγενή άμιλλα. Με προσοχή άκουσαν και συζήτησαν για τη σημασία της άσκησης σε καθημερινή βάση, που σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή αποτελούν τους πυλώνες για την καλή υγεία του ανθρώπου.
Μία όμορφη ημέρα κύλησε προσφέροντας μηνύματα φιλίας, ομαδικού πνεύματος και χαράς στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, κάτι που αποτελεί καθημερινό στόχο και φροντίδα όλου του προσωπικού του Σχολείου.