Ολυμπιακή Παιδεία – Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Οι μαθητές των Δ και Ε τάξεων συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» σχ. έτους 2020-2021 που υλοποιηθηκε από τις 31 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2021 και διοργανώθηκε από  την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδος (ΕΘΝ.Ο.Α.) και το ΥΠΑΙΘ.
Το πρόγραμμα περιλαμβανε ένα σύνολο δράσεων που αναδεικνύουν τη μορφωτική και εκπαιδευτική αξία των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι δράσεις αφορούσαν την απόκτηση γνώσης, αθλητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και αξιών. Συνδυάζαν την αρχαία και σύγχρονη ιστορία των Αγώνων με την εκμάθηση δεξιοτήτων σχετικών με την ένταξη των μαθητών/τριών στο σχολικό κοινωνικό περιβάλλον.
Οι μαθητές συναντήθηκαν με αθλητές μεγάλου κύρους και είχαν τη χαρά να συνομιλήσουν διαδικτυακά μαζί τους και να τους θέσουν ερωτήσεις.
Τα παιδιά της Ε τάξης, μετά τη συνάντησή τους  με την κ. Σ. Μπεκατώρου, έγραψαν τις εντυπώσεις τους:
“Ήταν μεγάλη μας τιμή που γνωρίσαμε έστω και διαδικτυακά τη χρυσή Oλυμπιονίκη μας κ. Σοφία Μπεκατώρου. Με πολλή υπομονή και αγάπη για τα παιδιά, με απλό και κατανοητό λόγο μίλησε μαζί μας για πάνω από μια ώρα! Aπαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις μας, μας βοήθησε να καταλάβουμε πόσες θυσίες χρειάζεται να κάνει ένας αθλητής και πόση στήριξη χρειάζεται από την οικογένειά του και μας ενέπνευσε να ασχοληθούμε με τον αθλητισμό. “