«Ο πόλεμος της Ωμεγαβήτας» από την Β τάξη

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» παρουσίασαν την Τετάρτη 20 Απριλίου τη θεατρική παράσταση «Ο πόλεμος της Ωμεγαβήτας» από το ομώνυμο βιβλίο του Ευγένιο Τριβιζά.

Το πολεμόχαρο Ωμέγα βάζει σε φασαρίες τα γράμματα της Ωμεγαβήτας, όταν τα παρακινεί να επιτεθούν σε άλλες γραμματοσειρές και να αρπάξουν τα γράμματά τους. Όμως, το συνετό Άλφα τους προειδοποιεί και αντιστέκεται στα σχέδια του Ωμέγα και έτσι στο τέλος γίνεται ο νέος αρχηγός.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με πολύ κέφι και χαρά ετοίμασαν την παράσταση, η οποία ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να μάθουν φέτος στα παιδιά να αγαπούν το βιβλίο, γι’ αυτό και υλοποιήθηκε πρόγραμμα φιλαναγνωσίας στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες διάβασαν βιβλία και στη συνέχεια τα επεξεργάστηκαν στην τάξη μέσα από πληθώρα ενδιαφερόντων και διαφορετικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Ήρθαν σε επαφή και προβληματίστηκαν για σοβαρά και επίκαιρα θέματα, λαμβάνοντας υπόψη πάντα την ηλικία τους. Ασχοληθήκαν με θέματα όπως η φιλία, οι μετανάστες, η αναπηρία, το περιβάλλον και η διαχείριση του ελεύθερου χρόνου.

Το ζητούμενο, τόσο από το πρόγραμμα όσο και από τη θεατρική παράσταση, ήταν οι μαθητές να έρθουν πιο κοντά στο λογοτεχνικό βιβλίο, να το αγαπήσουν και να το αναζητήσουν στο ελεύθερό τους χρόνο.