Καντίνα της Αγάπης

Αρθρο της Εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ από την κ. Γλυκερία Υδραίου

Με την Καντίνα της αγάπης άνοιξε ο κύκλος των φετινών φιλανθρωπικών δράσεων στο Ελληνογαλλικό Σχολείο Βόλου «Αγιος Ιωσήφ», που θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς.

Διδάσκοντες, γονείς και μαθητές ένωσαν την ευαισθησία τους και παρασκευάσουν τα εδέσματα που αγοράζουν στα διαλείμματα τα παιδιά, με συμβολική τιμή, προκειμένου να προσφέρουν τα έσοδα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η δράση ξεκίνησε με τους μαθητές της έκτης τάξης, και σύμφωνα με τη φιλοσοφία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η Καντίνα της αγάπης λειτουργεί κάθε δεύτερη Πέμπτη στον χώρο του σχολείου, με πρωταγωνιστές τους μαθητές μιας τάξης κάθε φορά.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε από πέρυσι και δίνει στους μαθητές όλων των τάξεων τη δυνατότητα να βιώσουν τη χαρά της συνεισφοράς για έναν καλό σκοπό. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς των παιδιών συμμετέχουν στη διαδικασία και παρασκευάζουν αλμυρές και γλυκές λιχουδιές που διατίθενται για τον ίδιο σκοπό.

«Η δράση που γίνεται κάθε δεύτερη Πέμπτη, ενώνει τα παιδιά με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Κάθε δύο εβδομάδες συνεχίζουμε ανά τάξη, έχουμε ενημερώσει τους γονείς αν θέλουν και εκείνοι να συμμετάσχουν, ενώ ταυτόχρονα και οι εκπαιδευτικοί παρασκευάζουν τα εδέσματα που διατίθενται στα διαλείμματα σε συμβολική τιμή» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η διευθύντρια του σχολείου, Σοφία Τσαρδακά.

Οι μαθητές του σχολείου ανταποκρίνονται με έκδηλο ενθουσιασμό στη συγκεκριμένη προσπάθεια, ενώ με τα χρήματα που συγκεντρώνονται δίνεται χέρι βοήθειας όπου υπάρχει ανάγκη. Πέρσι, για παράδειγμα, το έμψυχο δυναμικό του σχολείου προσέφερε χρήματα για τη στήριξη της «Κιβωτού του κόσμου», του Ορφανοτροφείου, του Γηροκομείου και όπου υπάρχει ανάγκη.

Το πνεύμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης καλλιεργείται στο Ελληνογαλλικό από τη στιγμή που ιδρύθηκε, με τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά και τους γονείς να ενώνουν τις προσπάθειές τους στην ίδια κατεύθυνση. Ολο το σχολείο δραστηριοποιείται έντονα, με αποκορύφωμα το φιλανθρωπικό παζάρι του Δεκεμβρίου που αποτελεί παράδοση ετών.

https://www.taxydromos.gr/Topika/275081-anoi3e-h-kantina-ths-agaphs-ston-bolo.html