Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού & Ευρωπαϊκών Γλωσσών

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας αφιέρωσαν τον χρόνο τους στην Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και στην Παγκόσμια Ημέρα Ευρωπαϊκών Γλωσσών.

H B τάξη ασχολήθηκε με το φίλαθλο πνεύμα και την ευγενή άμιλλα , μέσα από βίντεο , συζητήσεις , ζωγραφιές. Έγραψε συνθήματα σχετικά με τον αθλητισμό , τα οποία συνόδευσαν τις ζωγραφιές σε ένα ωραίο πανό που διακόσμησε τους τοίχους του σχολείου μας.

Tα παιδιά της Γ τάξης εμπνευσμένα από αντίστοιχες ενότητες της Γλώσσας, της Ιστορίας και της Μελέτης Περιβάλλοντος ασχολήθηκαν με την πορεία των Ολυμπιακών Αγώνων, τα αθλήματα και το Ολυμπιακό ιδεώδες. Επιπροσθέτως παρακολούθησαν την τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004. Τέλος δημιούργησαν ένα ταμπλό με σύνθεση ευρωπαϊκών εικόνων και λέξεων ,ζωγράφισε σημαίες σε σχήμα προσώπων και έγραψαν το «γεια» σε πολλές γλώσσες .

Η Δ τάξη έλυσε μαθηματικά προβλήματα που αφορούσαν αθλήματα, απάντησε σε ένα ερωτηματολόγιο που αφορά τα αθλήματα και τις δραστηριότητες των μαθητών και στη συνέχεια κατασκεύασε ραβδόγραμμα με τις προτιμήσεις αθλημάτων. Παρακολούθησε σε βίντεο μηνύματα αθλητών για τον ρατσισμό ,τον αθλητισμό και τα ιδεώδη του, στη συνέχεια συζήτησε τα μηνύματα που είδαμε και ακούσαμε. Επίσης τα παιδιά έπαιξαν παντομίμα με την παρουσίαση ολυμπιακών αθλημάτων, ζωγράφισαν διάφορα αθλήματα και κυρίως το αγαπημένο τους και έπαιξαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι μνήμης , που αφορά διάφορα αθλήματα. Στα μαθήματα ξένων γλωσσών οι μαθητές έφεραν διάφορα ευρωπαϊκά προϊόντα και εικόνες από φυλλάδια και τα παρουσίασαν σε έκθεση.

Οι μαθητές της Ε τάξης διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο «Οι άθλοι του Ανδρέα» και συζήτησαν για τις διαφορές ανάμεσα στα παιχνίδια που απαιτούν κίνηση και μπορεί να γίνουν επικίνδυνα, όταν δεν ακολουθούνται οι οδηγίες, και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με κινητικά προβλήματα ή άλλες ανάγκες. Επίσης έπαιξαν ομαδικά επιτραπέζια παιχνίδια με επίκεντρο τις λέξεις που είναι δάνεια ή αντιδάνεια από μία γλώσσα σε μία άλλη.

Η Στ τάξη στο πλαίσιο Project σχετικό με τους Ολυμπιακούς αγώνες που εκπονούν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς σε συνεργασία με σχολεία της Γαλλίας, ασχολήθηκαν με την ιστορία του Ολυμπιακού Ύμνου και με την προετοιμασία αναπαράστασης της τελετής αφής της ολυμπιακής φλόγας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν δράσεις στον προαύλιο χώρο του σχολείου κάνοντας πράξη το «ευ αγωνίζεσθαι». Τα παιδιά όλων των τάξεων ασκήθηκαν δημιουργικά σε ρυθμούς αερόβιας άσκησης με την καθοδήγηση των γυμναστών του σχολείου μας. Επιπλέον ανά τάξεις ασχολήθηκαν με ομαδικά και αγωνιστικά παιχνίδια τα οποία ξετρέλαναν τα παιδιά.