Η Γ τάξη μιλάει για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Τιμώντας την παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων του παιδιού οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» παρουσίασαν εκδήλωση βασισμένη στο βιβλίο «Πέτρα, Ψαλίδι, Χαρτί» του Γιώργου Μπότσου στις 15.12.2016.

Τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ. Λειβαδάρου και κ.Χατζηδημητρίου μίλησαν για το δικαίωμα που έχει το κάθε παιδί στην παιδική ηλικία, στη γαλήνη της οικογενειακής ζωής, στην εκπαίδευση, στην αναγνώριση της προσωπικότητάς του, στην αντιμετώπισή του με σεβασμό.

Μέσα από τα θεατρικά, τα μουσικοκινητικά δρώμενα και τα τραγούδια (υπεύθυνες .κ.Καγιά, κ.Αλεξοπούλου και κ.Σταμοπούλου) οι μικροί πρωταγωνιστές διηγήθηκαν στους συμμαθητές τους αληθινές ιστορίες παιδιών απ’ όλο τον κόσμο, σε μέρη που το δικαίωμα να είσαι παιδί δεν είναι αυτονόητο.

Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες με πολύ καλή διάθεση, υπευθυνότητα και συνέπεια «ζωντάνεψαν» μπροστά στους συμμαθητές και τους γονείς τους τους χαρακτήρες του βιβλίου, συγκίνησαν με την αμεσότητα και τη σοβαρότητά τους κι επιβραβεύτηκαν με το πιο θερμό χειροκρότημα.