“Ως εδώ!” Εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό

Πασχαλινές ευχές από τα παιδιά

Ως εδώ! φώναξαν οι μαθητές/τριες της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου “Άγιος Ιωσήφ” Βόλου, στην πρώτη παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου των εκπαιδευτικών και συγγραφέων κ.Έλενας Νταβλαμάνου, κ.Σοφίας Τσαρδακά και κ.Αντώνη Πλαγερά, την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 7:00 το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου.

Τα παιδιά με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ.Ελένης Γεροδήμου δραματοποίησαν ιστορίες από το βιβλίο και απέδωσαν τα μηνύματα ενάντια στον εκφοβισμό με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Για το βιβλίο μίλησαν η κ.Πέγκυ Κυρίτση (Αστυνόμος Β’), η κ.Ερασμία Καλαφάτη (Δικηγόρος) και η κ.Ευαγγελία Αποστολάκη (Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Βόλου),ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο κ.Μιλτιάδης Αλεξάκης (Ταξίαρχος, Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας), ο κ.Γιώργος Πολύζος (Διευθυντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας), η κ. Ευαγγελία Αποστολάκη (Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Βόλου). Την παρουσίαση συντόνισε η κ.Άρτεμις Κουτσούκου (Καθηγήτρια, Συγγραφέας και Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου). Έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε το τραγούδι με τον τίτλο «Ως εδώ!» που τραγούδησαν οι μαθητές/τριες της Δ’ τάξης, σε στίχους της κ. Έλενας Νταβλαμάνου, μουσική της καθηγήτριας μουσικής και Μαέστρου Χορωδίας, κ.Βάγιας Παπαγιανοπούλου, με τη συνοδεία μαντολίνου από τον σολίστ και καθηγητή κιθάρας, κ.Πάρη Θεοδωρακάκη.

Την εκδήλωση υποστήριξε το Κέντρο Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕΒΙΜΑΣΥ), ενώ βιβλία διατέθηκαν από το βιβλιοπωλείο Λιαναρίδης.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι συγγραφείς υπέγραψαν βιβλία και συνομίλησαν με το κοινό.