Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών

Σ  έναν διαφορετικό εορτασμό των Τριών Ιεραρχών είχαν τη χαρά να συμμετάσχουν οι μαθητές /τριες του Σχολείου μας, σήμερα, 29 Ιανουαρίου 2021!

Χάρη στους νέους τρόπους επικοινωνίας, που ενεργοποίησαν οι συνθήκες της Πανδημίας, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Teams, ο κ.Δημήτριος Καραβασίλης, Διευθυντής Γυμνασίου της Ελληνογαλλικής Σχολής Άγιος Ιωσήφ Πεύκης, Θεολόγος, και ο κ.Πέτρος Ρούσσος Θεολόγος στην Ελληνογαλλική Σχολή Άγιος Ιωσήφ Πεύκης και στην Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d`Arc Πειραιά, μίλησαν αντίστοιχα στους μαθητές των Ε` – ΣΤ` και των Γ`-Δ` τάξεων για τους Τρεις Διδασκάλους, Προστάτες των Γραμμάτων.
Η πολύ όμορφη συζήτηση έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά και ομιλητές να ανταλλάξουν σκέψεις για το πρόσωπο του δασκάλου και το πόσο σημαντικό είναι να διδάσκει όχι μόνο με τα λόγια, αλλά κυρίως με το παράδειγμά του. Τα παιδιά με τη βοήθεια των άξιων εισηγητών, που προσάρμοσαν την παρουσίασή τους στην ηλικία των μαθητών /τριών συνειδητοποίησαν για πόσες σημαντικές αξίες και αλήθειες, πάντα επίκαιρες, οι Τρεις Πατέρες της Εκκλησίας μίλησαν και έγραψαν πριν 1600 χρόνια .
Χαιρετισμό και ευχές απηύθυναν η Αδελφή Αικατερίνη από την Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d Arc Πειραιά και οι Αδελφές Ελπίδα και Αλβέρτα από την Ελληνογαλλική Σχολή Άγιος Ιωσήφ Πεύκης.
Ένα μεγάλο μπράβο στους ομιλητές, που κέντρισαν το ενδιαφέρον των παιδιών, και στους μαθητές που, εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, χάρηκαν αυτή τη διαφορετική γιορτή.
Μακάρι οι Τρεις Ιεράρχες να συνεχίσουν να εμπνέουν όλους με τη διδασκαλία τους!
Χρόνια Πολλά, σε Δασκάλους και Μαθητές!