Εκπαιδευτική ρομποτική 2017-18

Βαδίζουμε ήδη στα μέσα της φετινής σχολικής χρονιάς και τα παιδιά των Ε και ΣΤ κυρίως τάξεων του σχολείου που συμμετέχουν στη δραστηριότητα ξεκίνησαν τις κατασκευές.

Στο τμήμα της Ε τάξης, χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό πακέτo Lego WeDo 2.0 δημιούργησαν το MILO, ένα αυτοκινούμενο ρομποτάκι – εξερευνητή, ο οποίος θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν τις έννοιες της κίνησης, τρόπους μετάδοσης της κίνησης, περιστροφή, κ.α. Θα ακολουθήσουν κατασκευές με συνδυασμό αισθητήρων και κίνησης ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν και τις έννοιες της ελεγχόμενης κίνησης….

Στη ΣΤ τάξη, τα παιδιά, αφού διδάχθηκαν πιο αναλυτικά τη λειτουργία κινητήρων και αισθητήρων καθώς και τη λειτουργία του λογισμικού προγραμματισμού του EV3, προχώρησαν στην κατασκευή (χωρίς σχέδιο, μόνο με τη φαντασία τους) ενός σταθμού διοδίων ελεγχόμενης πρόσβασης. Που σημαίνει ότι, μόλις πλησιάσει ένα αυτοκίνητο, η μπάρα των διοδίων ανεβαίνει και παραμένει μέχρι να περάσει το όχημα. Στη συνέχεια επανέρχεται στην αρχική της θέση και περιμένει το επόμενο αυτοκίνητο. Τόσο η κατασκευή όσο κι ο προγραμματισμός έγιναν αποκλειστικά από τα παιδιά.

Επίσης, κάποιοι μαθητές εξέφρασαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν με ατομικά έργα στον 4ο διαγωνισμό Scratch game που θα λάβει χώρα στην Κρήτη. Δεν είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των παιδιών παρά μόνο η αποστολή των έργων τους. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν περισσότερες σχετικές πληροφορίες.