Εκδρομή της Ε τάξης στη Φθιώτιδα

Πασχαλινές ευχές από τα παιδιά

Ένα διήμερο γεμάτο εμπειρίες πρωτόγνωρες για τα παιδιά της Ε  τάξης διοργανώθηκε από το σχολείο μας στις 19 και 20 Μαίου . Οι μαθητές και οι μαθήτριες  επισκέφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος για τη Μεσόγειο , τον Νομό Φθιώτιδας.

Πιο συγκεκριμένα : ξεναγήθηκαν στην Ι.Μ. Παναγιάς Δαμάστας όπου ήρθαν σε επαφή με τη βυζαντινή αρχιτεκτονική και την αγιογραφία ,στη συνέχεια διέμειναν στο κτήμα Αμφίκαια όπου είχαν την εμπειρία της ζωής σε ένα αγρόκτημα και της γνωριμίας με τα οικόσιτα ζώα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μουσείο Άρτου και Παραδοσιακών επαγγελμάτων στην Αμφίκλεια, όπου γνώρισαν τον κύκλο δημιουργίας του ψωμιού από τη γη στο τραπέζι και τον ρόλο του σε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ζωής. Είδαν στοιχεία και εργαλεία παλιών επαγγελμάτων τα οποία έχουν εξαφανιστεί ή αλλάξει εντελώς. Τέλος με τη βοήθεια των ανθρώπων της Μονάδας Διαχείρισης Περιβάλλοντος Παρνασσού, περπάτησαν στο βουνό μελέτησαν τη χλωρίδα και την πανίδα της συγκεκριμένης περιοχής , αφού πρώτα επισκέφθηκαν το Κέντρο Ενημέρωσης όπου ενημερώθηκαν για τα διάφορα οικοσυστήματα που συναντά κανείς στη συγκεκριμένη περιοχή.