ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στις 18.30 πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση του Ολοήμερου Σχολείου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου Άγιος Ιωσήφ.

Σ’ αυτήν συμμετείχαν τα τμήματα του Θεατρικού παιχνιδιού, της Μελέτης, των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, της Χορωδίας, της Ορχήστρας, της Άθλησης, των Παραδοσιακών χορών Α και Β Δημοτικού και της Ρομποτικής υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ.κ. Χ. Ξηραδάκη, Ν. Πέτση, Α. Ζήση, Ζ. Στέλλου, Π. Τσούκα, Σ. Καγιά, Ε. Μπακαλέξη και Α. Γκίκα. Όλοι μαζί  απολαύσαμε τις δραστηριότητες που ετοίμασαν και παρουσίασαν υπερήφανα οι μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Αρχικά, οι μαθητές των τμημάτων του Θεατρικού Παιχνιδιού, της Μελέτης και των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο με θέμα “Το πέρασμα των Εποχών”. Στη συνέχεια, τα τμήματα της Χορωδίας και της Ορχήστρας συνόδευσαν φωνητικά και μουσικά τα τραγούδια “Τι χαρά”, “Γλυκό καλοκαιράκι” και “Τράβα μπρος”. Το ανάλαφρο και καλοκαιρινό κλίμα της γιορτής συνεχίστηκε με τους παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασαν οι μαθητές της Α και Β τάξης. Οι χοροί ήταν εμπνευσμένοι από τα ελληνικά νησιά καθώς οι χοροί που χόρεψαν τα παιδιά ήταν “Δετός Χίου”, “Συρτός Λέρου”, “Ίσσος Λέρου”και “Μαζεμένος Μυτιλήνης”. Έπειτα, το τμήμα Άθλησης της Α και Β τάξης, μας παρουσίασε δραστηριότητες από τη “Σχολή Κορυφαίων Αθλητών”. Τέλος, το τμήμα της Ρομποτικής μας μίλησε για τις δράσεις με τις οποίες ασχολήθηκαν, ενώ παράλληλα οι μαθητές του τμήματος παρουσίαζαν στο φουαγιέ του θεάτρου τις ρομποτικές κατασκευές με τις αντίστοιχες ικανότητες της καθεμίας.

Ως συνέχεια της εκδήλωσης του Ολοήμερου Σχολείου, την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκαν γυμναστικές επιδείξεις από το τμήμα Άθλησης των μεγάλων τάξεων στην αυλή του σχολείου. Παρουσιάστηκαν επίσης μοντέρνοι και παραδοσιακοί χοροί από τα αντίστοιχα τμήματα των μεγάλων τάξεων του Ολοήμερου Σχολείου.