Εκδήλωση για τον κ. Δ. Κωνσταντάρα Σταθαρά

Εκδήλωση προς τιμή του κ.Δημήτριου Κωνσταντάρα Σταθαρά, Επίτιμου Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28-01-2016 στο αμφιθέατρο της Σχολής.

Για τον αγαπημένο δάσκαλο μίλησαν η κ.Αγγελική Νικολάου, φιλόλογος, υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο κ. Νίκος Διαμαντάκος, Δάσκαλος –συγγραφέας- ερευνητής της ιστορίας Ζαγοράς και Πουρίου Πηλίου και η κ.Ριέλα Γκαβανίδου δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου.

Μετά από μία παρουσίαση με φωτογραφικό υλικό που αφορούσε στη διδασκαλική του πορεία από το 1956 έως το 2001, οι ομιλητές απευθύνθηκαν στους μαθητές του Σχολείου και στους φίλους του τιμώμενου προσώπου με συγκίνηση.

Η κ.Νικολάου καταθέτοντας την εμπειρία της ως  μαθήτρια του κ.Κωνσταντάρα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, υπογράμμισε τις καινοτόμες πρακτικές του στη σχολική αίθουσα κι εξέφρασε τα συναισθήματα σεβασμού και αγάπης όλων των μαθητών του.

Ο κ.Διαμαντάκος με συγκίνηση ανέτρεξε στην κοινή τους πορεία κατά τη φοίτησή τους στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαιδεύσεως Αθηνών , όταν και οι δύο παράλληλα με την επιμόρφωση, αξιοποιούσαν το χρόνο τους ανακαλύπτοντας τους χώρους πολιτισμού της πρωτεύουσας και αποκτώντας το «μικρόβιο» της μετέπειτα ενασχόλησής τους με τη συγγραφή βιβλίων.

Η κ.Γκαβανίδου  που συνεργάστηκε με τον κ.Κωνσταντάρα από την ίδρυση του Δημοτικού Σχολείου  τόνισε ότι  υπήρξε μέντορας και πνευματικός πατέρας όλων των εκπαιδευτικών. Με τη διδακτική  εμπειρία του, τη γνώση της σχολικής ζωής , το οργανωτικό του πνεύμα, τη διορατική του ματιά, τον ενθουσιασμό του,  έθεσε,  μαζί με την Αδελφή Σμαράγδα, Ηγουμένη της Σχολής,  το θεμέλιο λίθο του σημερινού εκπαιδευτικού οικοδομήματος. Καλλιέργησε το οικογενειακό κλίμα ανάμεσα σε όλους τους συναδέλφους με τη θέρμη της μικρασιατικής του καταγωγής την οποία συνεχίζει να τιμά ως δραστήριο μέλος των Ιώνων.

Η εκδήλωση που πλαισιώθηκε μουσικά  από τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης με την καθοδήγηση της μουσικού κ.Καγιά, ολοκληρώθηκε με την επίδοση της τιμητικής πλακέτας από την Αδελφή Αικατερίνη, Γενική Διευθύντρια της Σχολής, η οποία ευχαρίστησε θερμά τον τιμώμενο για την προσφορά του στο Σχολείο.