Εκδηλώσεις του Συλλόγου Αποφοίτων

ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΟΛΟΥ « ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ»

Ο κύκλος των εκδηλώσεων του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου από το Φεβρουάριο 2020 μέχρι και τον Ιούνιο 2020 έχει ως εξής :

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 19.30 στο κτίριο του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ( Κτίριο Ματσάγγου – 28ης Οκτωβρίου 76-78) ο Σύλλογός μας, συμμετέχει στη συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και άλλους τοπικούς φορείς, της παρουσίασης του νέου βιβλίου της Λένας Διβάνη, με τίτλο «Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας ».

Ομιλητές: Βασιλική Γιακουμάκη, κοινωνική ανθρωπολόγος  Πανεπιστημίου θεσσαλίας

Μιχάλης Ζουμπουλάκης, οικονομολόγος , καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Συντονίζει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου ( Σπ. Σπυρίδη 130) με την ευκαιρία του εορτασμού  της ημέρας της γυναίκας θα γίνει ένα αφιέρωμα στην ηρωίδα του Β΄Παγκοσμίου πολέμου Ιρένα Σέντλερ, η οποία με αυτοθυσία, έβγαλε από το γκέτο της Βαρσοβίας και έσωσε από το θάνατο 2.500 εβραιόπουλα.

Ομιλητές : Άρτεμις Χατζηγεωργίου – Κουτσούκου, εκπαιδευτικός, Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου

Μαρία Τσακνάκη – Γαβαλά, εκπαιδευτικός, Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου

Αγγέλα Γκούρου – Βογιατζή , εκπαιδευτικός, Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Μαρσέλ Σολομών, Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα διαβαστούν αποσπάσματα από το βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα ΖΙΛΜΠΕΡ ΣΙΝΟΥΕ με τίτλο « Ιρένα Σλέντερ»

Συνδιοργάνωση με τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου και την Ισραηλιτική  Κοινότητα Βόλου

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου: Συνέδριο για τη Γαλλοφωνία με τίτλο « Η Γαλλική Γλώσσα : Γέφυρα στον κόσμο » στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο παραλιακό συγκρότημα, από 18.00 – 21.00.

Διοργάνωση: Εργαστήριο Δίγλωσσης Εκπαίδευσης και Εργαστήριο Νευροψυχολογίας του παιδιού. Τμήμα Ειδικής Αγωγής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Συνεργαζόμενοι Φορείς :

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – Γαλλική Πρεσβεία.

Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν. Μαγνησίας

Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου « ‘Αγιος Ιωσήφ »

Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ»

Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου, ημέρα γιορτής του Αγίου Ιωσήφ, προστάτου της Σχολής ,θα τελεστεί,  στις 9.30 πμ, Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου « Άγιος Ιωσήφ» ( Σπυρίδη 130 )

Το Σάββατο 21 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία στο Καφέ « 4 εποχές» (Τ. Οικονομάκη – Σπυρίδη )από τις 11.00 –  13.00, με ανάγνωση κειμένων από τον Albert Camus και με θέμα το «νερό» ( θέμα της φετινής Γαλλοφωνίας).

Συνεργαζόμενοι Φορείς : Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου, Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου « Άγιος Ιωσήφ », Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ»,  Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν.Μαγνησίας, Κέντρο Γαλλικής Γλώσσας Δέσποινας Παπαγιώτη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : Άρτεμις Κουτσούκου:6944685804 και Δέσποινα Παπαγιώτη 6944292054

3 – 5 Απριλίου : Τριήμερη εκδρομή στη Βουλγαρία ( Σόφια – Φιλιππούπολη – Μοναστήρι της Ρίλλας – Σαντάνσκυ)   προκειμένου να παρακολουθήσουμε την Παρασκευή 3 Απριλίου την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στο Ναό του Αλεξάντερ Νιέφσκι της Σόφιας. Διαμονή στο ξενοδοχείο BALKAN 5* πρώην (  SHERATON).

Πληροφορίες – προγράμματα – κρατήσεις στην Φίλα Ζημέρη 6944410944 και 24210 30121 ή στο τουριστικό γραφείο IONIS TOURS.

Το  Σάββατο 16 Μαϊου μονοήμερη εκδρομή στη Θήβα – Λειβαδιά. Επίσκεψη του εξαιρετικού Μουσείου της Θήβας και γεύμα στη Λειβαδιά. Πληροφορίες – κρατήσεις στην Φίλα Ζημέρη 6944410944και 24210 30121.

Την Τετάρτη 10  Ιουνίου και ώρα 9.30μμ μουσική αποχαιρετιστήρια βραδιά   εν όψει καλοκαιριού στο κέντρο « Αίθριον » στο Συγκρότημα Τσαλαπάτα. Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.