ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΟΛΟΥ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Συλλόγου από το Οκτώβριο του 2018 μέχρι και τον Ιανουάριο 2019 έχει ως εξής :

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου  2018  και ώρα 5.15 μμ ιστορικός περίπατος στην παλαιότερη συνοικία του Βόλου ( Παλιά ) που αποτελεί και τον μεσαιωνικό πυρήνα της πόλης μας (Κάστρο, ˝ Παλαιά Μαγαζεία, ˝ Ιστορικά  κτήρια, Οθωμανικό Χαμάμ, Ερείπια οθωμανικής πυριτιδαποθήκης ). Μετά το πέρας της ξενάγησης από τον κ. Γιάννη Κουτή η  ξενάγηση θα συνεχιστεί στο Μουσείο της  Πόλης όπου θα  υπάρχει και η περιοδική έκθεση με φωτογραφίες στερεοσκοπικές ,τρισδιάστατες από το σύγχρονο Βόλο του κ. Στάθη Ζαφρατζά η οποία εγκαινιάστηκε στις 5/10/18. Στο τέλος της επίσκεψης ένας καφές στο διπλανό café restaurantΜΟΥΣΕΙΟ.Σημείο συνάντησης για τον περίπατο, το Μνημείο Ενσωμάτωσης της Θεσσαλίας στο ελληνικό κράτος (Μπροστά  στο Τελωνείο – βιολογική αγορά ).

 Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 8.00μμ στο Κτήριο Σπίρερ   (βιβλιοθήκη)  ο Σύλλογός μας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας και ο Σύλλογος Αποφοίτων Θηλέων Βόλου παρουσιάζουμε   το βιβλίο  ̂ Ο φτωχός ανάμεσα στην εκκλησία και την πόλη ˝ της κ. Νικολέττας Γιαντσή ,επίκουρης καθηγήτριας της ευρωπαϊκής μεσαιωνικής ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κ. Μαρία Ευθυμίου ιστορικός ,καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και η κ. Βίκυ Μαντζώρου φιλόλογος , πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν, Μαγνησίας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ.ΡοσσάναΠώποτα.

To Σάββατο 3 Νοεμβρίου  ημερήσια εκδρομή στο όμορφο χωριό Δρακότρυπα  (Καρδίτσα )  με επίσκεψη στην ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου  ˝ Καραϊσκάκη  ˝ Μαυροματίου .Γεύμα στο παραμυθένιο Κεραμαριό.

Αναχώρηση στις 8 00 το πρωί από το Δημαρχείο. Πληροφορίες – κρατήσεις κ. Φίλα Ζημέρη τηλ 24210/ 30121 και κιν. 6944410944.

Το Σάββατο  10 Νοεμβρίου και ώρα 7.00 μμ στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου ˝ Άγιος Ιωσήφ ˝ από την Μαγνήτων Κιβωτό ,το Δημοτικό Σχολείο ˝ Άγιος Ιωσήφ ˝ και το Σύλλογό μας παρουσιάζεται το μυθιστόρημα ˝ Αντριάνα ˝ του κ. Δημήτρη Καραβασίλη , εκπαιδευτικού και Διευθυντή του ιδιωτικού  Γυμνασίου  ˝ Άγιος Ιωσήφ ˝  Πεύκης. Ομιλητές θα είναι ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Διονύσης Λεϊμονής και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Νίκος Βαραλής .Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Ηλίας Κουτσερής δημοσιογράφος και Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων  Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης   Δήμου Βόλου.

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 8.00μμ μαζί με τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου σας προσκαλούμε στη Νέα Αίθουσα του Πολυχώρου Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη –GalleryX ( Ανθ. Γαζή 107 – Χατζηαργύρη ) να ανοίξουμε μαζί το φετινό κρασί Beaujolais τηρώντας το γαλλικό έθιμο.

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 7.00μμ στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου˝ Άγιος Ιωσήφ ˝ η βραβευμένη και ταλαντούχα συγγραφέας Φιλομήλα Λαπατά θα μιλήσει για το νέο της βιβλίο που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου ˝ Ο Διχασμός ˝. Συνδιοργάνωση με τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου.

Τη Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου φιλανθρωπικό bazaar στο χώρο της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου από ώρα  13 – 15.30  με  δημιουργίες μαθητών ,εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου  ” Άγιος Ιωσήφ ˝ και αποφοίτων του Συλλόγου των Αποφοίτων της Σχολής .

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30 μμ στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου ο Σύλλογός μας μαζί με τον Α΄Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου και τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο ˝ Θέτις  ˝ παρουσιάζουν το λογοτεχνικό ημερολόγιο 2019 και την νέα ποιητική Συλλογή ˝ Ένα ατελεύτητο καλοκαίρι  ˝ της Μαίρης Τσακνάκη – Γαβαλά απόφοιτης της Ελληνογαλλικής Σχολής.

14-15  Δεκεμβρίου διήμερη εκδρομή στην χριστουγεννιάτικη Αθήνα για την παρακολούθηση κατόπιν επιλογής σας μιας από τις παραστάσεις :

1.˝ MASTERCLASS ˝ με την Μαρία Ναυπλιώτου στο ρόλο της Μαρίας Κάλλας στο θέατρο Μικρό Χορν ή

2. Την Όπερα ˝ Μανόν  ˝ του Massenetστη νέα  Εθνική Λυρική Σκηνή.

Επίσης θα επισκεφθούμε την έκθεση ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΚΙΝΑ στο Μουσείο της Ακρόπολης καθώς και την έκθεση με έργα του Μόραλη στο Μουσείο Μπενάκη . Ξενάγηση στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Διαμονή στο Ηotel Athens Plaza στο Σύνταγμα. Προγράμματα – κρατήσεις εγκαίρως στο Τουριστικό Γραφείο IONIS TOURS Κουμουνδούρου 20, τηλ 24210 – 34712 και Φ.Ζημέρη 24210 30121 και 6944410944.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου κα ώρα 8.00 μμ στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου βραδιά των Αποφοίτων του  Δημοτικού Σχολείου ˝Άγιος Ιωσήφ˝.

(Παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν παλαιούς μαθητές να επικοινωνήσουν με  το σχολείο τηλ 24210 47663 ή με το Σύλλογο Αποφοίτων στο τηλ 24210 35921 κ. Κουτσούκου )

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 6.00 μμ κοπή της πίτας του Συλλόγου των Αποφοίτων στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου .

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 6.00μμ στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής  εκδήλωση προς τιμή του κ. Μάρκου Ν. Ρούσσου – Μηλιδώνη συγγραφέα του βιβλίου ˝ Οι Αδελφές του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως στην Ελλάδα και στον ευρύτερο χώρο  ˝, πτυχιούχου Γαλλικής και Ελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και Θεολογίας του Πανεπιστημίου Innsbruck της Αυστρίας. Την εκδήλωση διοργανώνουν το Δημοτικό Σχολείο ˝ Άγιος Ιωσήφ και ο Σύλλογός μας .