Δράσεις της Ε τάξης

Νέα – Ανακοινώσεις

Δράσεις της Ε τάξης

Η Ε ΤΆΞΗ στο πλαίσιο των εργαστηρίων δραστηριοτήτων σχετικά με το περιβάλλον,
μελέτησε την παράκτια ζώνη του Βόλου στη διάρκεια της εκδρομής στον Άναυρο,
φωτογράφισε εικόνες χαρακτηριστικές με θετικά κι αρνητικά στοιχεία. Επεξεργάστηκε  αργότερα στην τάξη , ένα ερωτηματολόγιο που αφορούσε στην αξιοποίηση της περιοχής αυτής, στα πάρκα ,στα κτήρια, στους εμπλεκόμενους φορείς, στα προβλήματα και γενικά στον ρόλο που διαδραματίζει στην καθημερινότητα της πόλης μας.

Στη συνέχεια φιλοξένησε διαδικτυακά την κ.Δώρα Παπάζογλου μηχανικό του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ). Η κ.Παπάζογλου αναφέρθηκε διεξοδικά στο λιμάνι της πόλης μας, στα  τμήματα που το απαρτίζουν , στις διαφορετικές του λειτουργίες( τουρισμός, εμπόριο, αναψυχή) , στις προοπτικές στο μέλλον, στο πρόβλημα της μόλυνσης, στις προσπάθειες επίλυσης διαφόρων προβλημάτων που αφορούν και τον κάθε πολίτη του Βόλου. Ήταν μια εμπειρία που έκανε τα παιδιά να παρατηρήσουν στο πεδίο, να σχολιάσουν , να προβληματιστούν και να έχουν μια έγκυρη πληροφόρηση από έναν ειδικό. Όλα αυτά στοχεύουμε να τους καλλιεργήσουν σε ένα μικρό βαθμό το προφίλ ενός ενεργού μελλοντικού πολίτη.

Mε αφορμή το κεφάλαιο «Η ζωή στην πόλη» και τα «Παιχνίδια Πολιτισμού», οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Ε  τάξης παρουσίασαν πολιτιστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην πόλη μας κυρίως αλλά και στην Αθήνα. Έτσι παρουσιάστηκαν συναυλίες, θεατρικές  παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, εκθέσεις ζωγραφικής , μέσα από άρθρα  εφημερίδων, αφίσες. Μιλήσαμε για συνθέτες και σκηνοθέτες, για αρχαίους τραγωδούς, για  ηθοποιούς και τραγουδιστές, ζωγράφους αλλά και για χορηγούς, θεατρικό και  κινηματογραφικό κοινό.

Μιλώντας για μια φανταστική πόλη χωρίς καυσαέρια, με όμορφα σπίτια και πολύ πράσινο  χωρίς αυτοκίνητα και μόλυνση η τάξη μας έφτιαξε μια μακέτα που αναπαριστά μια πόλη  …μαγική την πόλη των ονείρων μας, που θυμίζει λίγο παραμύθι. Σπίτια με λουλουδιασμένα  μπαλκόνια, περίτεχνα κάγκελα, πολύχρωμες κουρτίνες, πλατείες καταπράσινες και  πετρόχτιστους δρόμους.. με ελάχιστα αυτοκίνητα … μια ατμόσφαιρα που γύρισε όλους  μικρούς και μεγάλους πολλά χρόνια πίσω σε παλιές γειτονιές…Τα παιδιά έγιναν  αρχιτέκτονες και διακοσμητές αλλά εξέφρασαν και τις προσδοκίες τους για πόλεις που θα  επίκεντρο τον άνθρωπο.