9 Μαΐου 2021 : Ημέρα της Ευρώπης

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, 9 Μαΐου 2021, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους συμμετείχαν σε ποικίλες δράσεις.
Ο στόχος των διαφορετικών δράσεων είναι να εκφράσουν τα παιδιά τις σκέψεις τους για το τι είναι η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια στην οποία συμμετέχουμε.
Στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+, Teachers 4Europe, e-twinning, στα οποία το Σχολείο συμμετέχει, εφέτος με την συμπλήρωση 71 ετών από τη Διακήρυξη του Ρομπέρ Σουμάν και 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στη μεγάλη αγκαλιά της Ευρωπαϊκής Κοινοτητας το 1981, οι μαθητές συζήτησαν για την αλληλεγγύη, την αδελφοσύνη που ενώνει τις χώρες μέλη.
Μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τη σημασία της αλληλοϋποστήριξης, της ελευθερίας της σκέψης, της δημοκρατίας που καλλιεργουνται στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Προβληματιστηκαν για τις δύσκολες περιόδους που έζησε η Ευρώπη και για τις αξίες της ενότητας, της ειρήνης αλλά ταυτόχρονα της διατήρησης της μοναδικής ταυτότητας του κάθε κράτους μέλους.
Μία χρονιά γεμάτη διαφορετικές δυσκολίες λόγω του covid 19 ήταν και αυτή που κύλησε.. Χάρη στην αλληλοβοήθεια, την αλληλοκατανόηση και το μοίρασμα της γνώσης, όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα αναδείξουν για ακόμη μια φορά τη σημασία των δεσμών ανάμεσα σε όλα τα αδελφά κράτη και την πίστη ότι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε για το κοινό καλό.
https://www.facebook.com/watch/?v=200859545197157