6 Μαρτίου : Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού

Με πολλές δράσεις εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες του σχολείου προσέγγισαν το θέμα, γιατί η γνώση είναι φως και διώχνει μακριά το φόβο.
Η Α τάξη διάβασε το βιβλίο των Γ. Κ. Αλεξάνδρου και Κ. Βερούτσου “Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών”, εκδόσεις susaeta. Μιλήσαμε για τη δύναμη που προσφέρει η φωνή μας όταν αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας και μοιραζόμαστε με άλλους το πρόβλημα μας. Δε σιωπούμε, μιλάμε και ζητάμε βοήθεια! Οι μαθητές και οι μαθήτριες κατάφεραν με τη μύτη του ξιφία Ιερεμία να μετατρέψουν τα “κοφτερά χαμόγελα” σε “άπαιχτα χαμόγελα” και να φέρουν, ως ήρωες – Ρομπέν , την ειρήνη στο βυθό.
Oι μαθητές/τριες της Β τάξης, με αφορμή το βιβλίο της συγγραφέως κ. Ζαχαρούλας Καραβά «Ο Νταής του ποντικοσχολείου μας» από τις εκδόσεις Πορφύρα, μέσα από δράσεις για το Bullying φωνάζουν σε όλους το σύνθημα: Πες ΟΧΙ στον Εκφοβισμό ΜΙΛΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ! Είμαι εδώ να σε ακούσω!
Η Γ τάξη προσέγγισε το θέμα από μια άλλη οπτική γωνία, αυτή της φιλίας. Διαβάσαμε το βιβλίο «Ο έμπορος της φιλίας» και διαπιστώσαμε ότι όταν συνεργαζόμαστε και επικοινωνούμε, η φιλιά ανθίζει. Σκεφτήκαμε με ποιους τρόπους διατηρούμε τη φιλία μας και «αγκαλιάσαμε» την ιδέα.