22 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Οι μαθητές/τριες της Δ τάξης του Δημοτικού Σχολείου “Άγιος Ιωσήφ” Βόλου γιόρτασαν σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα της Γης με έναν ξεχωριστό τρόπο!

Με αφορμή το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που έχει ξεκινήσει το Ειδικό Δημοτικό Σχολειο Σκιαθου “Αλεξανδρος Παπαδιαμάντης” και στο οποίο συμμετέχει και το δικό μας Σχολείο με την μετάφραση του βιβλίου της κ. Madeleine Fleury «Pierrot et le Cerf» , «Ο Πιερρό και το ελάφι», οι μαθητές/τριες της Δ ταξης είχαν τη χαρά και την τιμή να συναντηθούν «διαδικτυακά» με την συγγραφέα κ. Madeleine Fleury.

Τα παιδιά με τη βοήθεια της καθηγητριας τους των Γαλλικων κ. Ελευθερούλη Αθανασίας, συνομίλησαν στη γαλλική γλώσσα με τη συγγραφέα η οποία απάντησε πρόθυμα σε όλες τις ερωτησεις τους . Αναφέρθηκε στις εμπειριες της, στην αγάπη της για τα βιβλία, την πηγή έμπνευσή της, καθώς και στη σχέση της με τη φύση και τα ζώα.

Θερμές ευχαριστιες στην κ. Fleury για την όμορφη επικοινωνία, καθώς και στην εκπαιδευτικό και υπεύθυνη του προγράμματος, κ. Ελένη Μπαρμπουδακη, για την άψογη συνεργασία.