20.3.2015 ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

Εκδήλωση για τη Γαλλοφωνία παρουσίασαν στους συμμαθητές και τους γονείς τους στην κατάμεστη Αίθουσα Εκδηλώσεων της Σχολής οι μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ στις 20 Μαρτίου 2015.

Ειδικότερα στο Α΄ μέρος της εκδήλωσης οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης αρχικά μίλησαν στους συμμαθητές τους για την παρουσίαση –βίντεο που δημιούργησαν και με το οποίο  συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2015 με τίτλο “Invitation au voyage» – «Πρόσκληση για ταξίδι στην περιοχή μας» που απευθύνεται σε συνομήλικά τους, γαλλόφωνα παιδιά. Στην προσπάθειά τους αυτή είχαν αρωγούς τις  εκπαιδευτικούς Γαλλικών κ. Σταμοπούλου και Πληροφορικής κ. Στέλλου.

Στη συνέχεια οι μαθητές της Δ΄ και Ε΄τάξης έλαβαν τη σκυτάλη και παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους την Belle époque όπως τη βίωσε η Γαλλία αλλά και η χώρα μας, ερμήνευσαν το τραγούδι «La barcarolle» του Offenbach, χόρεψαν και τραγούδησαν  «Η καρδιά πονάει για σας» από το Βαφτιστικό του Θ. Σακελλαρίδη μαζί με τις δασκάλες τους κ. Σοφία Καγιά και κ. Έλλη Χατζηδημητρίου και τη συνοδεία στο πιάνο του κ. Ν. Νεύρου. Την εκδήλωση ,που πλαισιώθηκε από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και ενθουσίασε όλους τους παρευρισκόμενους, συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί Γαλλικών κ. Ελευθερούλη και  Μουσικής κ. Καγιά .