ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ ΤΑΞΗ

Στο πλαίσιο της Ευέλικτης ζώνης το σχολικό έτος 2015-2016  η Γ τάξη πραγματοποίησε τα εξής προγράμματα:

1) «Όλου του κόσμου τα παιδιά μια αγκαλιά». Μιλήσαμε για τη UNICEF  και το έργο της , αγοράσαμε σχολικά είδη για φιλανθρωπικό σκοπό , μιλήσαμε για τη διαφορετικότητα, για τα δικαιώματα των παιδιών , διαβάσαμε βιβλία για τα δικαιώματα , ζωγραφίσαμε , παίξαμε και τραγουδήσαμε. Τέλος , ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα με τη γιορτή μας στις 11 Δεκεμβρίου «Παγκόσμια μέρα του παιδιού».

2) Στο πλαίσιο του προγράμματος που πραγματοποίησε όλο το σχολείο μας για την ιστορία του σχολείου , μιλήσαμε για την Αγία Αιμιλία  και το έργο της έγινε προβολή της ζωής της με μορφή κόμικ και τέλος τα παιδιά πήραν συνέντευξη από τη διεύθυνση και τις αδερφές του σχολείου για τη λειτουργία του σήμερα.

3) «Το σπίτι των συναισθημάτων» . Μιλήσαμε για τα συναισθήματα και μάθαμε να διαχειριζόμαστε το θυμό μας , παρακολουθήσαμε την ταινία «Τα μυαλά που κουβαλάς» και συζητήσαμε για το σημαντικό ρόλο που παίζουν τα συναισθήματα στη ζωή μας , ζωγραφίσαμε τα συναισθήματα , διαβάσαμε βιβλία  όπως « το κουτί του θυμού» , αναγνωρίσαμε  την επίδραση των αρνητικών και θετικών σκέψεων και μάθαμε τεχνικές για το πώς να ξεπερνάμε τα προβλήματά μας.Παράλληλα χρησιμοποιήσαμε δράσεις από το πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ «Το σπίτι των παιδιών»