Πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ από την Ε τάξη

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου και την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 τα δυο τμήματα της Ε’ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το ΚΔΑΠ της Νεάπολης και συμμετείχαν στο Πρόγραμμα « Βιβλία-Βιβλιοθήκες»

Τα παιδιά έκαναν ένα ταξίδι στην ιστορία της γραφής, μίλησαν για το βιβλίο, για το πώς αυτό εμπνέει και εμπνέεται από άλλες τέχνες και σε ομάδες δούλεψαν στη βιβλιοθήκη αναζητώντας στοιχεία σε βιβλία, λεξικά, εγκυκλοπαίδειες και το ίντερνετ για ένα συγκεκριμένο θέμα .

Την Τρίτη 1 Μαρτίου και την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 τα δυο τμήματα της Πέμπτης επισκέφτηκαν την Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εκεί η βιβλιοθηκονόμος κ.Αγάπη Πολύζου τους μίλησε για την ιστορία του κτηρίου αρχικά, τη σημασία και τη χρήση της βιβλιοθήκης από φοιτητές, ερευνητές και το υπόλοιπο κοινό. Στη συνέχεια έμαθαν πώς και γιατί είναι κατανεμημένα τα βιβλία με το συγκεκριμένο τρόπο και έμαθαν σε ομάδες πώς να αναζητούν συγκεκριμένα έντυπα. Εξοικειώθηκαν με την αναζήτηση βιβλίων μέσω του διαδικτύου, ξεφύλλισαν παιδικά βιβλία, γνώρισαν κάποιες πιο ασυνήθιστες βιβλιοθήκες μέσα από μια προβολή και έφτιαξαν πρωτότυπους σελιδοδείκτες.