Πανελλήνια Hμέρα Αθλητισμού

Στις 2 Οκτωβρίου ,την Πανελλήνια Hμέρα Αθλητισμού, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου συμμετείχαν σε ποικίλες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από όλους τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου.

Φυσικά το ρυθμό έδωσαν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής του Σχολείου κ.Γκουζ και κ.Μπακαλέξη με τις αθλητικές δραστηριότητες που επέλεξαν για τα τμήματα, προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών.

Σε όλα τα τμήματα επίσης, διάφορες δραστηριότητες έλαβαν χώρα σε συνδυασμό με διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα: προσεγγίστηκαν κείμενα με ανάλογο περιεχόμενο, προβλήθηκαν παρουσιάσεις από τους Ολυμπιακούς αγώνες με έμφαση στη χαρά της συμμετοχής. Οι μαθητές/τριες συζήτησαν για Έλληνες αθλητές που διέπρεψαν στο εξωτερικό, για αθλητικούς συλλόγους που χάραξαν ιστορία.
Ομιλία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής για τον Πιερ Ντε Κουπερτέν και τις προσπάθειες που κατέβαλλε για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και τους αθλητές Ν.Γκάλη και Μ.Φελπς και τον τρόπο που ο αθλητισμός έχει καθορίσει τη ζωή τους.

Οι δύο εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής σε ρυθμούς έντονης αεροβικής άσκησης, με τη συνοδεία ρυθμικής μουσικής έδωσαν τον παλμό, «ξεσκουριάζοντας» μαθητές κι εκπαιδευτικούς!