ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ Δ ΤΑΞΗ

Στις 6 Μαρτίου, οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο που κέρδισαν την προσοχή τους, καθώς είδαν διαφορετικές εκδοχές μιας ιστορίας με διαφορετική εξέλιξη, ανάλογα με την αντίδραση κάθε φορά του θύτη, του θύματος και του παρατηρητή. Δόθηκε αφορμή για πλήθος ερωτήσεων ,αποριών και προβληματισμού, αφού ήταν σαν να ζούσαν οι ίδιοι τις καταστάσεις αυτές…Κατόπιν, όλα τα παιδιά απεικόνισαν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους σε ένα διαφορετικό δέντρο: ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, όπου το μισό είναι ξερό από τον χειμώνα και γεμάτο με εκφράσεις που πληγώνουν και δημιουργούν άσχημα συναισθήματα, και το άλλο μισό έχει  άνοιξη με άνθη από εκφράσεις που χαίρεται κανείς να ακούει..Σ

τη συνέχεια, παίξαμε το παιχνίδι με τα μήλα ,όπου μέσα από μια μικρή αφήγηση για το καλό και το κακό μήλο, προβληματίστηκαν στον τρόπο που σκέφονται και εκφράζονται στους άλλους ,  συνειδητοποιώντας πως μπορεί να φαινόμαστε όμορφοι απέξω ,αλλά μέσα μας να νιώθουμε δυστυχισμένοι και μόνοι. Την ψυχή κανείς δεν τη βλέπει. Χρειάζεται ένα μόνο λεπτό για να γίνει η ζημιά ,αλλά μερικές φορές μια ολόκληρη ζωή  για να διορθωθεί!!!

Στο τέλος, φτιάξαμε τον τροχό της επίλυσης προβλημάτων, μέσα από συζήτηση.Τα παιδιά πρότειναν πολλές και διαφορετικές λύσεις!!!