Μάρτης είναι…. χάδια κάνει!

Μάρτης είναι, χάδια κάνει…
Οι μαθητές/τριες της Α τάξης του σχολείου μας υποδέχτηκαν τον πρώτο μήνα της άνοιξης με χαρά. Μίλησαν για τον Μάρτιο, άκουσαν την ιστορία για την άσχημη γυναίκα του Μάρτη και έμαθαν έτσι πώς γεννήθηκε η παροιμία «Μάρτης είναι χάδια κάνει, πότε κλαίει πότε γελάει». Παρατήρησαν κλαδιά αμυγδαλιάς και ζωγράφισαν ανοιξιάτικες εικόνες. Άκουσαν, επεξεργάστηκαν και τραγούδησαν το τραγούδι του Παντελή Θαλασσινού «Ο Μάρτης Μάρτης μίλησε». Φόρεσαν μαρτάκια στα χεράκια τους και έφτιαξαν όμορφα χελιδονάκια. Τραγούδησαν τα κάλαντα της άνοιξης “Τα χελιδονίσματα”, στην Αδελφή Ελπίδα και στη Διευθύντρια κ. Σοφία Τσαρδακά και ευχήθηκαν σε όλους «Καλό κι ευλογημένο μήνα»!
Τα παιδιά της Ε και της Στ τάξης του Σχολείου μας, είχαν επίσης την εμπειρία ενός διαδικτυακού εργαστηρίου με τον τίτλο “Μαρτάκια,βραχιολάκια” που εκπονήθηκε από το μουσείο Τσαλαπάτα και το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς.
Τα παιδιά χρησιμοποιώντας τον δίσκο kumihimo, έπλεξαν με άσπρες και κόκκινες κλωστές Μαρτάκια τηρώντας έτσι το έθιμο που διατηρείται παρά πολλά χρόνια στη χώρα μας!