Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και Ευρωπαικών Γλωσσων

Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα»και προσεγγίστηκε και μέσα  από τις Ευρωπαικές Γλώσσες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τάξεις πραγματοποίησαν πληθώρα δράσεων:

Συζητήσεις σε κύκλο για την αποδοχή της διαφορετικότητας και τον ρατσισμό, δημιουργία αφίσων και κολάζ στα εικαστικά με θέμα τον Ολυμπισμό και την λεκτική ποικιλία των γλωσσων της ηπείρου μας ,ανάγνωση  βιβλίων,αναφορά στους Ολυμπιακούς αγώνες, ζωγραφιές για τους  αγώνες και τα κράτη της Ευρώπης, παρακολούθηση σχετικών video, δραματοποίηση – παιχνίδια ρόλων σχετικά με τον αθλητισμό και τον ρατσισμό.

Οι μεγαλύτερες τάξεις εξασκήθηκαν στα μαθηματικά  στους «χρόνους» και  στις «βαθμολογίες» των αθλημάτων με τους δεκαδικούς αριθμούς και τα δεκαδικά κλάσματα, ζωγράφισαν σύμβολά τους και τραγούδησαν ξενόγλωσσα τραγούδια που υμνούν τα Ολυμπιακά ιδεώδη.

Ακολούθησαν εκδηλώσεις σχετικές με τις Γλώσσες και τον Αθλητισμό στο αμφιθέατρο του σχολείου και τον προαύλιο χώρο που προηγουμένως είχε διακοσμηθεί με δημιουργίες των μαθητών.