Ηλεκτρονικός εκφοβισμός

Την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 13:00 στο Σχολείο μας πραγματοποίησαν στο αμφιθέατρο, ομιλία στους μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ ο κ. Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, κ.Β.Καραΐσκος και ο Υποδιευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μαγνησίας κ. Γ.Ντιζές.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Διεύθυνσης του Σχολείου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας. Οι ομιλητές με λόγο απλό και κατανοητό παρουσίασαν στα παιδιά τους κινδύνους που υπάρχουν «καλυμμένοι» στο διαδίκτυο, κι εξήγησαν ότι το internet κατά 90% είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και οι περιπτώσεις ανθρώπων που το εκμεταλλεύονται για να εξαπατήσουν το συνάνθρωπο. Υπογράμμισαν ότι η ανάρτηση στο διαδίκτυο σχολίων είναι «για πάντα» καθώς όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται.
Οι μαθητές υπέβαλαν ερωτήσεις στις οποίες έλαβαν κατανοητές απαντήσεις με παραδείγματα. Στο τέλος της ομιλίας τους περίμενε μία έκπληξη, καθώς άνδρες/εκπαιδευτές της ασφάλειας πραγματοποίησαν επίδειξη με σκύλους της αστυνομίας, τον «Σέζαρ» και το «Μπρούνο» οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι στον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών κι εκρηκτικών υλών αντίστοιχα.