Εκδρομή της Ε και Στ τάξης του σχολείου μας στο Βέλγιο και την Ολλανδία.

Μαθητές της Ε και Στ τάξης του Σχολείου μας , με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών και των γονέων τους αναχώρησαν την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 από την πόλη μας για την πολυήμερη διδακτική εκδρομή στο Βέλγιο και στην Ολλανδία στο πλαίσιο της Αδελφοποίησης του Σχολείου μας με το Αμιγές Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Βρυξελλών “Κεστεκίδειο” Βελγίου.

Την Κυριακή επισκέφτηκαν το Nemo Science Center κι έκαναν μία υπέροχη βόλτα με πλοιάριο στα κανάλια της Πόλης του Άμστερνταμ. Τη Δευτέρα επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ESA (European Science Agency) στο Noordwijk και το Madurodam στην Ολλανδία.

Την Τρίτη 26.5.2015 ταξίδεψαν από το Άμστερνταμ στις Βρυξέλλες, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαζί με τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του “ΚΕΣΤΕΚΙΔΕΙΟΥ” το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην “European School Net future classroom Τάξη του Μέλλοντος Ευρωπαϊκό σχολικό δίκτυο Scientix”. Κατόπιν επισκέφτηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο “Parlemantarium” τη μόνιμη έκθεση.

Την Τετάρτη 27.5.2015, υπεγράφη το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης ανάμεσα στα δύο σχολεία από τις κ.Παπακώστα (Δ/ντρια του Κεστεκίδειου) και την κ.Σταμοπούλου (υποδ/ντρια του Σχολείου μας, αρχηγό της εκδρομής), παρουσία του κ.Συντονιστή Εκπαίδευσης Βρυξελλών , Δρ Εμμανουήλ Αλεξάκη, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων και των δύο σχολείων. Πριν την Τελετή Αδελφοποίησης οι μαθητές/τριες παρουσίασαν το κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο έχουν εργαστεί “Ο Τόπος όπου ζω και μεγαλώνω” και απόλαυσαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων για την εξαιρετική τους προσπάθεια .

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Μουσείο των Εικονογραφημένων Σχεδίων όπου ξεναγήθηκαν.

Την Πέμπτη 28.5.2015 μαζί με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του Κεστεκίδειου επισκέφτηκαν την Αμβέρσα όπου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο του Ρούμπενς και στον υπέροχο Καθεδρικό Ναό. Μετά την επιστροφή τους μετέβησαν στο Μουσείο΄Στρατιωτικής ιστορίας “Royal Museum of Armed Forces and Military History ” στις Βρυξέλλες. Την Παρασκευή 29.5.2015 αρχικά επισκέφτηκαν την έκθεση στο Atomium και το πάρκο Mini Europe. Στη συνέχεια αναχώρησαν για το αεροδρόμιο για να πάρουν το δρόμο του γυρισμού.