Παρουσίαση του Βιβλίου «ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ»

Πασχαλινές ευχές από τα παιδιά

Μια πολύ όμορφη βραδιά χάρισαν μαθητές της Δ’ τάξης του Σχολείου μας , παιδιά του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου και του παιδικού χορευτικού τμήματος του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων επαρχίας Αλμυρού το Σάββατο 25/5/2024 σε όσους είχαν τη χαρά να τους παρακολουθήσουν!

Με τον συντονισμό του Ομίλου Δημοσιογραφίας του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου τα παιδιά παρουσίασαν το βιβλίο «ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ» του Ζαχαρία Παπαντωνίου σε απόδοση του Διονύση Λεϊμονή.

Με ενθουσιασμό οι μαθήτριες και οι μαθητές του Σχολείου μας με την καθοδήγηση της κ.Γεροδήμου, τα παιδιά του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου μαζί με τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες στο χορευτικό τμήμα παρουσίασαν μέρος του διηγήματος, με το οποίο ο ευαίσθητος για το φυσικό περιβάλλον Ζαχαρίας Παπαντωνίου, κατορθώνει να γνωρίσει στους μικρούς αναγνώστες τη σημασία της γνώσης, της δημιουργικότητας, της συνεργασίας, της ελευθερίας,

της εργατικότητας και της προσφοράς στην καθημερινότητά τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων(Κε.Βι.Μα.Συ., το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Π.Τ.Π.Ε., το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Βλάχων Μαγνησίας, ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Επαρχίας Αλμυρού, η Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου και η ΑΡΤΕΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, ο κ.Λεϊμονής δέχθηκε ερωτήσεις από τις μαθήτριες και τους μαθητές του Ομίλου Δημοσιογραφίας και απάντησε για όσα τον έχουν ωθήσει να ασχοληθεί με τη συγγραφή βιβλίων και για την «πηγή» της έμπνευσής του.

Την παρουσίαση του βιβλίου που χαιρέτισαν ο κ.Σαβελίδης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η κ.Τσαρδακά, Διευθύντρια του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ Βόλου, ο κ.Δουλαδίρης Νίκος, Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βόλου και ο κ.Σεμέργελης Χριστόφορος, Δημοσιογράφος, μέλος Δ.Σ. του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (Κε.Βι.Μα.Συ), ολοκλήρωσαν με τρόπο μοναδικό τα παιδιά του παιδικού χορευτικού τμήματος του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων επαρχίας Αλμυρού προσκαλώντας μας με δυο παραδοσιακά τραγούδια να επιστρέψουμε στα ψηλά βουνά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη που έχει ο άνθρωπος να επανασυνδεθεί με τη φύση!

Θερμά συγχαίρουμε όλους τους συντελεστές, ευχαριστούμε την κ.Γεροδημου για τον ενθουσιασμό που ενέπνευσε στα παιδιά μας!

Θερμές ευχαριστίες στον κ.Λεϊμονή για την τιμή της συνεργασίας, αλλά και την αγάπη με την οποία προσεγγίζει το παιδικό βιβλίο!