Παρουσίαση του βιβλίου ” Συγγνώμη, μπορώ να πω κάτι;”

Πασχαλινές ευχές από τα παιδιά

Τη Δευτέρα, 20/5, στο Σχολείο μας το παιδικό βιβλίο για μια ακόμη φορά πρωταγωνίστησε μαζί με τα παιδιά, τους συγγραφείς και τους εκπαιδευτικούς.

Η Γ’ τάξη είχε την χαρά να συνομιλήσει διαδικτυακά με τη συγγραφέα του βιβλίου ” Συγγνώμη, μπορώ να πω κάτι;” κ.Μαριέττα Κόντου.

Οι μαθητές είχαν διαβάσει το βιβλίο και είχαν πραγματοποιήσει δράσεις βιωματικές πάνω σε αυτό.

Έτσι τώρα είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους και να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες. Επιπλέον λόγω της ιδιότητάς της ως Ψυχολόγος , συμβούλεψε τα παιδιά για το πώς να διαχειριστούν διάφορες καταστάσεις στο σχολείο με τους συμμαθητές τους αλλά και στην οικογένειά τους.

Οι τάξεις Δ’, Ε’ και Στ’ παρακολούθησαν την παρουσίαση του βιβλίου « Ο Κόκκινος Δράκος» από την συγγραφέα του βιβλίου, κ.Φωτεινή Χούμα, εκπαιδευτικό.

Το θέμα του βιβλίου, η δοκιμασία και ο αγώνας εναντίον του παιδικού καρκίνου, προσεγγίστηκε με ιδιαίτερο σεβασμό και αγάπη. Μέσα από τη διήγηση και την ολοζώντανη εικονογράφηση από την κ.Αθηνά-Μαρία Μιχοπούλου αναδείχθηκε η σημασία της φιλίας, της αγάπης, της υποστήριξης, της κατανόησης και της πίστης.

Τα παιδιά συνομίλησαν με τη συγγραφέα και την εικονογράφο και σαν μικρό αντίδωρο στο δώρο της αγάπης που έλαβαν, έγραψαν εγκάρδιες ευχές στα παιδιά που δοκιμάζονται την περίοδο αυτή.

Όλοι μαζί, οι ιατροί και οι νοσηλευτές με τις νέες επιστημονικές μεθόδους, οι οικογένειες με την αστείρευτη αγάπη, οι συγγραφείς με τα μολύβια τους και οι φίλοι με το αμείωτο ενδιαφέρον τους υφαίνουμε την πιο ζεστή αγκαλιά για όλα τα παιδιά που πάσχουν. Μόνο με αγάπη!

Ευχαριστούμε θερμά τις συγγραφείς για την άριστη συνεργασία!