Η ΣΤ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 ήταν μία μέρα ιδιαίτερη για τα παιδιά της Στ ταξης. Οι επισκέψεις σε Παλιά και Νέα Βουλή στην Αθήνα υπήρξαν κύριος προορισμός μία μονοήμερης εκδρομής. Το ταξίδι ξεκίνησε από τις 7 το πρωί όταν με κέφι και ενθουσιασμό οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ τάξης επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία με προορισμό την Αθήνα. Στις 12 το μεσημέρι κατέφτασαν στην είσοδο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Αθήνας – Παλιά Βουλή.

Η ξενάγηση στις αίθουσες θάμπωσε τα παιδικά μάτια και γέμισε το νου και την καρδιά με συναισθήματα ηρωισμού και πατριωτισμού. Μαθητές και εκπαιδευτικοί διήλθαν τις αίθουσες των Μακεδονομάχων, της Προεπανάστασης, των Ιερολοχιτών, της Φιλικής Εταιρείας, των προσωπικών αντικειμένων των αγωνιστών του 21, των ακρόπρορων, αλλά και της αίθουσας με την καρδιά του Κανάρη. Στο τέλος της επίσκεψης στην Παλιά Βουλή κάθισαν στα έδρανα που ο Χαρίλαος Τρικούπης ανακοίνωνε την Πτώχευση της Ελλάδας και όπου ο Ελευθέριος Βενιζέλος τόνωνε το ελληνικό ιδεώδες. Στον επάνω όροφο της αίθουσας υπήρχε μία έκθεση με θεματικό άξονα τον Καραγκιόζη και το Θέατρο Σκιών.Τα παιδιά ήταν πολύ τυχερά που κατάφεραν χρονικά να παρακολουθήσουν την παρουσία του “Μαυρομάτη” σαλντιμπάγκου στη κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας.

Ο δεύτερος και τελικός προορισμός της εκδρομής ήταν η Νέα Βουλή  ειδωμένη ως ανάκτορο. Αρχικά ξεναγήθηκαν ψηφιακά στην αίθουσα προβολών για τις γενικές πληροφορίες που αφορούν στο παλάτι. Στη συνέχεια ανέβηκαν την περιβόητη σκάλα της Αμαλίας και παρατήρησαν τα εκθέματα στους ειδικά διαμορφωμένους εκθεσιακούς χώρους. Στο τέλος παρακολούθησαν συνεδρίαση της ολομέλειας από τα θεωρεία, γεγονός που εντυπωσίασε τους μικρούς παρατηρητές.