Η ΣΤ τάξη επισκέφτηκε τη Βουλή των Ελλήνων και το Ιστορικό Μουσείο

Ημερήσια διδακτική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης στην Αθήνα, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και στη Βουλή των Ελλήνων με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.Γκαβανίδου, κ.Γκόγκα και κ.Τσαρδακά.

Ειδικότερα τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τις δασκάλες τους στο χώρο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (Παλιά Βουλή). Τα εκθέματα του Μουσείου έχουν άμεση σχέση με την προετοιμασία και την οργάνωση της Ελληνικής επανάστασης που οδήγησε στη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Τα προσωπικά αντικείμενα των αγωνιστών, τα αυθεντικά όπλα με τα οποία αυτοί αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας γοήτευσαν τα παιδιά και ζωντάνεψαν το μάθημα Ιστορίας που διδάσκονται στη ΣΤ΄ τάξη.

Με την ολοκλήρωση της ξενάγησης στην Παλιά Βουλή, τα παιδιά μετά από ένα σύντομο γεύμα, μετέβησαν στο κτήριο του Κοινοβουλίου, όπου αρχικά παρακολούθησαν μία σύντομη ενημέρωση για την ιστορία του κτηρίου και το πολίτευμα της χώρας μας. Στη συνέχεια με την καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού της Βουλής επισκέφτηκαν την έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια που φιλοξενούσε έγγραφα, προσωπικά του αντικείμενα και γενικότερα πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Η έκπληξη για τους μαθητές ήταν η παρακολούθηση μέρους των εργασιών του κοινοβουλίου από τα θεωρεία!