Επίσκεψη στη Βιβλιοθηκη και στην έκθεση “Στη Γη του Απολλώνιου Φωτός”

Πασχαλινές ευχές από τα παιδιά

Στις 15 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης με τις εκπαιδευτικούς κ. Ένη Ζήτρα και κ. Νέλλη Καλαϊτζάκη παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα , που ετοίμασε και υλοποίησε η κ. Αγάπη Πολύζου , στην πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη για τον τρόπο ταξινόμησης, τα είδη βιβλίων, την ιστορία του κτηρίου! Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε ψάχνοντας βιβλία με τον αριθμό ταξινόμησης και σχηματίζοντας την αλφαβήτα με το σώμα μας!

Στη συνέχεια περπατήσαμε αρχικά ως τον σιδηροδρομικό σταθμό, για να δούμε το  άγαλμα της θεάς Αθηνάς ,  το πρώτο που στήθηκε στην πόλη του Βόλου όταν απελευθερώθηκε. Έπειτα σταθήκαμε για να τιμήσουμε την ημέρα ολοκαυτώματος, στο μνημείο για τους Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Διαπιστώσαμε ότι η γλυπτική είναι μια τεχνική δύσκολη που εξελίσσεται , αλλά που  μπορεί να αποδώσει τα συναισθήματα των ανθρώπων!

Ο εκπαιδευτικός περίπατος της τάξης ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην έκθεση “Στη Γη του Απολλώνιου Φωτός”. Εκεί ο κ. Ζαφραντζάς μάς ξενάγησε στις μοναδικές παλαιές στερεοσκοπικές και πανοραμικές φωτογραφίες αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδος των αρχών του περασμένου αιώνα.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την κ. Αγάπη Πολύζου και τον κ. Ευστάθιο Ζαφραντζά για τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες!