Εκδρομή της ΣΤ στην Κόνιτσα

Εκδρομή της ΣΤ στην Κόνιτσα
Στο πλαίσιο του προγράμματος της UNESCO “Γεωπαρκο Βίκου Αώου” οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Στ  πραγματοποιησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Κόνιτσα.
Στις 15/4/22  επισκέφτηκαν το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Βρέλλη και θαύμασαν το άγριο τοπίο στο φαράγγι του Βίκου (Μονοδένδρι).
Τη  δευτερη μέρα  έκαναν πεζοπορία κατά μήκος του ποταμού Βοϊδομάτη με ξενάγηση από τους υπεύθυνους του προγράμματος “Γεωπαρκο Βίκου – Αώου” της UNESCO, κ. Γαβριλάκη και κ. Παπαϊωάννου. Ακολούθησε παρουσίαση του Φορέα Διαχείρισης Βόρειας Πίνδου και βόλτα στην παλιά γέφυρα του Αώου. Το απόγευμα επίσκεψη στη Φάρμα Λωτος.
Στις 17/4/22 επισκεφτηκαν το στρατιωτικό Μουσείο Καλπακίου και ένιωσαν εθνική υπερηφάνεια. Στον δρόμο της επιστροφής παρακολουθήσαν με δέος στην Καλαμπάκα στο μουσείο Ψηφιακής Προβολής την τρισδιάστατη αναπαράσταση της δημιουργίας των Μετεώρων και των μοναστηριών. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επισκέψεων ξεναγηθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών όπου θαυμάσαν την άγρια φύση και ενημερωθηκαν για τις ποικιλίες και τη θρεπτική αξία των μανιταριών.
Γυρίσαν όλοι οικολογικά ευαισθητοποιημένοι ελπίζοντας ότι θα αποτελέσουν μέρος των πολιτών που θα βοηθήσουν στη διάσωση του πλανήτη μας.