ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ Δ’, Ε’, ΣΤ’ ΤΑΞΕΩΝ

Την Παρασκευή 27 Μαϊου 2016 οι Δ’, η Ε’ κι η Στ’ τάξεις του σχολείου μας, επισκέφθηκαν στο πλαίσιο της ολοήμερης εκδρομής της φετινής χρονιάς την Καλαμπάκα και συγκεκριμένα δυο νέα πρωτοποριακά μουσεία, το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας και το Μουσείο  Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών.

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών, τα παιδιά ξεναγήθηκαν πρώτα στο χώρο των μανιταριών όπου σε κατάλληλες προθήκες είδαν ομοιώματα διαφόρων ειδών  μανιταριών σε διαφορετικά οικοσυστήματα, ενημερώθηκαν για τις ιδιότητες των πιο χαρακτηριστικών και το πώς χρησιμοποιούνται από τον άνθρωπο.

Στο ισόγειο  ξεναγήθηκαν στα διαφορετικά διοράματα όπου είδαν από κοντά πλήθος ταριχευμένων σπάνιων  και μη  πτηνών και ζώων, τα οποία κι αυτά ήταν τοποθετημένα σε χώρους που αναπαριστούσαν το φυσικό τους περιβάλλον.

Στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας ήρθαν σε επαφή με παλιά βιβλία χειρόγραφα και τυπωμένα, παλιά σχολικά εγχειρίδια, είδαν τις σχολικές ποδιές και τα πηλίκια που φορούσαν παλιά οι  μαθητές, μπήκαν και κάθισαν στα ξύλινα θρανία μιας σχολικής τάξης διακοσμημένης και διαρρυθμισμένης  όπως παλιά.

Σε βίντεο  είδαν τη γεωλογική ιστορία των Μετεώρων, μύθους του Αισώπου και είδαν μια επίδειξη παιχνιδιών που έπαιζαν τα παιδιά, τον περασμένο αιώνα.