6 ΜΑΡΤΙΟΥ- ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ Δ ,Ε ΤΑΞΗ

Με αφορμή την ημέρα  κατά του σχολικού εκφοβισμού , οι μαθητές της Δ τάξης έκαναν ποικίλες δράσεις.

Μιλήσαμε για τις μορφές βίας  και τα παιδιά είπανε την άποψή τους και την εμπειρία τους. Διαβάσαμε απόσπάσματα από το βιβλίο της Michele Elliott  Τι να κάνεις όταν σ έχουν βάλει στο μάτι.

Μιλήσαμε για τη διαφορά μεταξύ πειράγματος και σχολικής βίας και βγάλαμε συνθήματα .

Είδαμε βίντεο- καρτούν για τα δικαιώματα των παιδιών και ακούσαμε το τραγούδι των  Locomondo Υπάρχουν χέρια και συζητήσαμε τη σημασία των στίχων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομαδική εργασία Τα χέρια  με ζωγραφική και συνθήματα.

Οι μαθητές της Ε’ τάξης στο πλαίσιο των δράσεων για την ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού παρακολούθησαν την Παρασκευή 3 Μαρτίου τη θεατρική παράσταση Ο ξύλινος ιππότης. Η μοντέρνα αλλά και τρυφερή παράσταση έδωσε πολλά ερεθίσματα στα παιδιά, για να συζητήσουν για την αξία της επικοινωνίας με τους γονείς , τους εκπαιδευτικούς και της αλληλοβοήθειας μεταξύ των συμμαθητών.

Επίσης τη Δευτέρα 6 Μαρτίου παρατηρώντας εικόνες με μαθητές από την Ιαπωνία συζήτησαν για τη διαφορετικότητα των ανθρώπων, το σεβασμό στους σχολικούς χώρους και όλα τα πρόσωπα του σχολικού περιβάλλοντος. Ακόμη και την ώρα των Γαλλικών …….

Οι δράσεις συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με στόχο την απόκτηση ισχυρού αισθήματος αυτοεκτίμησης από όλους τους μαθητές.