Βράβευση τον Διεθνή Διαγωνισμό Πολύγλωσσου Kamishibai 2023-2024

Πασχαλινές ευχές από τα παιδιά

Οι μαθητές/τρεις της Γ’τάξης του Σχολείου μας με τις καθηγήτριες τους των Γαλλικών κ.κ.Ελευθερουλη Αθανασία και Αλεξόπουλου Χριστίνα, έλαβαν μέρος στον Διεθνή Διαγωνισμό Πολύγλωσσου Kamishibai 2023-2024, αποσπώντας σημαντική διάκριση, το Ειδικό βραβείο Πολύγλωσσης Ιστορίας.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διοργανώνεται από την ερευνητική ομάδα Pluralités και το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον γαλλικό οργανισμό προώθησης της Πολυγλωσσίας DuLaLa. Το φετινό θέμα του διαγωνισμού ήταν “Μόνος πηγαίνεις πιο γρήγορα, μαζί πηγαίνουμε πιο μακριά”.

Οι μαθητές και μαθήτριες σκέφτηκαν, έγραψαν, εικονογράφησαν και δημιούργησαν ένα πολύγλωσσο Kamishibai με τίτλο «Η κυρία Μοναξιά στη χώρα του Μαζί». Αναζήτησαν και έκαναν το γλωσσικό δέντρο της τάξης και έτσι οι γλώσσες που αξιοποιήθηκαν ήταν τα ελληνικά, τα γαλλικά, τα αγγλικά, τα ιταλικά, τα αλβανικά, τα ρωσικά, τα αραβικά, τα πολωνικά.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, τα έργα των οποίων δείχνουν την ευαισθησία τους, τη δημιουργικότητά τους, την καλλιτεχνική τους φύση, τη φαντασία τους και κυρίως τις πολυγλωσσικές τους δεξιότητες.

Μπράβο παιδιά!